Kanelbagte æbler

Kanelbagte æbler med vaniljecreme

Foto: Anton G. Skov

4 personer

Det skal du bruge:
4 æbler
4 kanelstænger
2 spsk. akaciehonning
3 dl græsk yoghurt 2 % eller skyr
1 tsk. sukker eller
1 tsk. vaniljesukker
Korn af 3 cm vaniljestang
1 tsk. flormelis

Lækker tiramisu

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200° (180° varmluft).

2. Skyl æblerne godt. Fjern kernehusene med et udstiksjern eller grav det forsigtigt ud med en teske.

3. Stil æblerne på et stykke bagepapir i et ildfast fad. Kom ½ spsk. honning ned i hvert æble, så det flyder ned langs frugtkødet, og stik en kanelstang i hvert æble. Bag æblerne i 15 min., til de er møre.

4. Rør græsk yoghurt sammen med sukker/vaniljesukker, der er blandet med vaniljekorn, og flormelis. Servér et æble med en god skefuld vaniljecreme.

Frugt pr. person
100 g
Energi pr. person
500 kJ (120 kcal)
Protein: 9 % (3 g)
Kulhydrat: 71 % (23 g)
Fedt: 20 % (3 g)

Lav også romkugler

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
Ét æble med én portion vaniljecreme som mellemmåltid.

Tip!
Du kan selv lave vaniljesukker således: Når du har brugt kornene på en vaniljestang, så gem stangen i en flaske eller et glas med sukker og ryst det godt. Så har du altid vaniljesukker i huset.