Mandelfragilité med nougatcreme og bær

Festlig og lækker dessert

Foto: Anton G. Skov

(8 personer)

Det skal du bruge
Dej
75 g mandler
75 g flormelis
1 spsk. kartoffelmel
2 æggehvider
25 g flormelis

Nougatcreme
2½ dl minimælk
2 spsk. sukker
Fintrevet skal af en usprøjtet appelsin
2 æggeblommer
1 æg
2 spsk. majsstivelse
100 g nougat
900 g bær, fx hindbær, jordbær, ribs, solbær og/eller blåbær
Lidt flormelis

Se mange lækre jordbær-desserter

 

ENERGI PR. PERSON

  • 1200 (290 kcal)
  • Protein: 10 % (7 g)
  • Kulhydrat: 57 % (82 g)
  • Fedt: 33 % (11 g)
  • Hvis du vil tabe dig, kan du spise ½ kage som mellemmåltid.

Sådan gør du
1. Dej: Blend mandlerne med flormelis og kartoffelmel.

2. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt flormelis og pisk dem helt stive. Vend mandelblandingen i æggehvidemassen.

3. Form 8 kager af dejen på en bageplade med bagepapir. De skal være ca. 1½ cm høje. Bagkagerne ved 175° i ca. 20 min., til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på papiret.

4. Nougatcreme: Pisk mælk, sukker, appelsinskal, æggeblommer, æg og majsstivelse sammen i en gryde og lad blandingen koge op under piskning. Kog cremen godt igennem. Skær nougaten ud i små stykker og smelt den i den varme creme. Lad cremen køle af og rør i den af og til, så den ikke trækker skind. Anretning Fordel cremen på kagerne og fordel bærrene ovenpå. Kom lidt fl ormelis i en sigte og drys over bærrene.

Frugt pr. person 150 g