Fredag d. 15. marts 2013 - af Kim Gravenhorst Foto: Jacob Ljørring
Orange panna cotta
En lækker og slankende dessert, som du kan nyde med god samvittighed.

Ingredienser til orange panna cotta
4 portioner
4 blade husblas
4 dl mælk
1-2 kanelstænger
25 g stevia-sukker
1 usprøjtet appelsin
2 dl drænet yoghurt
1 spsk. ristede mandelsplitter
Evt. et drys kanel
LÆS OGSÅ: Nem hjemmelavet vaniljeis
Fremgangsmåde til orange panna cotta
Udblød husblassen i koldt vand og pres vandet af den.
Giv mælk, kanel og stevia-sukker et opkog. Tag det af varmen, tilsæt husblassen og lad den smelte i væden. Lad blandingen stå lunt i mindst en time, inden kanelen pilles op.
Riv appelsinskallen fint og rør den i mælkeblandingen sammen med yoghurten.
Hæld massen i passende portionsglas og sæt dem på køl i ca. 4 timer.
Skær resten af skallen med det hvide lag af appelsinen og skær fileterne fri. Pres saften af de afskårne skaller og hæld den over appelsinfileterne.
Pynt ved servering panna cottaen med appelsinfileter, mandelsplitter og evt. et drys stødt kanel.
Energi pr. portion
147 kcal / 613 kJFedt: 2 gram
Kulhydrat: 21 gram
Protein: 8 gram
Kostfibre: 2 gram
Tab (dig) og vind med Slankeklubben!
Denne artikel er skrevet af Ude og Hjemme Slankeklubben i samarbejde med SlankeDoktor.dk. Hvis du melder dig ind i Slankeklubben i dag, får du som velkomstgave en gratis grøntsagskniv fra Raadvad af høj kvalitet til en værdi af 499 kr! Så er du godt i gang, når du skal i køkkenet og lave slankemad.
![]() |
Start dit vægttab i dag og få din grøntsagskniv fra Raadvad til en værdi af 499 kr. |
Hvis du tilmelder dig nden den 10. april 2013, kan du også være med i Danmarks sjoveste slankekur, "Taberne Vinder". Her kan du både smide nogle kilo og vinde eksklusive præmier oveni! Hvis du er med hele vejen, deltager du blandt andet i lodtrækningen om en luksusrejse for to til Thailand!
Slank med kager?
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.