Fredag d. 21. august 2009 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Pærer med chokoladesovs
Porcherede pærer med chokoladesovs og flødeskum

Det skal du bruge:
4 mellemstore pærer,
1 flækket vaniljestang,
4 dl Asti (mousserende vin),
¾ dl sukker.
Chokoladesovs:
Ca. 1½ dl kogende vand,
200 g hakket, mørk chokolade (55 %).
Tilbehør:
Flødeskum.
Pynt:
Blåbær.
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 180°.
Skræl pærer og skær dem i halve på langs. Strø sukker i bunden af fadet. Læg pære og vaniljestang ovenpå.
Hæld Asti i fadet. Dæk med alufolie og sæt fadet i den varme ovn i 1- 1½ time, til pærerne er møre.
Tag fadet ud. Lad pærerne trække koldt i lagen.
Chokoladesovs:
Kom chokoladen i en skål. Hæld kogende vand over og rør, til chokoladen er opløst.