Pærer med chokoladesovs

Porcherede pærer med chokoladesovs og flødeskum

Det skal du bruge:
4 mellemstore pærer,
1 flækket vaniljestang,
4 dl Asti (mousserende vin),
¾ dl sukker.

Chokoladesovs:
Ca. 1½ dl kogende vand,
200 g hakket, mørk chokolade (55 %).

Tilbehør:
Flødeskum.

Pynt:
Blåbær.

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 180°.
Skræl pærer og skær dem i halve på langs. Strø sukker i bunden af fadet. Læg pære og vaniljestang ovenpå.
Hæld Asti i fadet. Dæk med alufolie og sæt fadet i den varme ovn i 1- 1½ time, til pærerne er møre.

Tag fadet ud. Lad pærerne trække koldt i lagen.

Chokoladesovs:
Kom chokoladen i en skål. Hæld kogende vand over og rør, til chokoladen er opløst.