Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Risalamande og Kirsebærsauces

Risalamande og Kirsebærsauces

Her får du en opskrift på en fantastisk kirsebærsauces til din risalamande.

Mail Print

Onsdag d. 19. december 2012 - af Lone Landmand, Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Risalamande

Ingredienser:
Rækker til 6 personer 2 dl mandler
1 fyldig vaniljestang
150 g sukker
Ca. 700 risengrød - tilberedt dagen før og helt kold
5 dl piskefløde

Sådan laver du risalamande
Skold mandlerne 3 gange med kogende vand og smut dem. Tag den største fra og hak de øvrige groft - husk at julens risalamande skal have en hel mandel. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med mandelstykkerne og sukkeret.
Tilsæt risengrøden og rør det hele grundigt sammen. Mængden af risengrød afhænger af, hvor langt du kogte grøden ind under tilberedningen. Når grøden har stået i køleskab natten over, er den meget fast, og det er bedst at få rørt den op i mandelblandingen, inden flødeskummet tilsættes.

Risalamande er en del af julemenuen - her får du en anden del, nemlig juleanden

Pisk fløden til et blødt, men endelig ikke flydende skum. Vend flødeskummet i skålen med risengrød - hold eventuelt lidt tilbage, til du ser hvordan konsistensen bliver. Hæld nu din risalamande i husets smukkeste skål og gem den store mandel et sted i desserten.
Sæt skålen i køleskab og lad indholdet trække, lige til det bliver aften, og tiden kommer til at servere en lækker, hjemmelavet risalamande.

Kirsebærsauce

På gården er der to træer med surkirsebær, og sommerens høst er forbeholdt kirsebærsaucen til juleaften. De romsyltede kirsebær bliver lavet en varm sommerdag, hældt på glas og henkogt. Så er de lige klar til den endelige færdiggørelse dagen før juleaften. Selv om du ikke har egne kirsebærtræer, kan du lave en kirsebærsauce, der ligner.
Køb nogle gode, syltede kirsebær og tilsæt saucen en fin rom til sidst. Lav gerne saucen dagen før juleaften, så har du én ting mindre at tænke på, og rommen når at trænge ind i bærrene.

PRØV OGSÅ: Lækker karrysalat til sild

Ingredienser:
Rækker til 6 personer
375 g syltede kirsebær
2 tsk. maizenamel
Evt. 1½ spsk. rom

Sådan gør du:
Hæld 1 dl af saften fra de syltede kirsebær i en skål og udrør maizenamelet heri. Hæld resten af saften samt bærrene i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld maizenablandingen i gryden under omrøring og lad kirsebærsaucen koge i et par minutter. Sæt den til afkøling og rør eventuelt rom i, når saucen er kølet af. Serveres enten varm eller kold sammen med den kølige risalamande. 

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER

Relaterede Artikler

Søster skulle have haft en rolle – pludselig var lillebror barnestjerne

De største julehits

Hvem har spillet med i flest julekalendere?

Hvad er Vild Med Dans-stjernernes yndlingsjulekalender?

Læs mere om

  • buddinger
  • klassikere
  • jul
  • lone landmand
  • kirsebær

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

5 ting der sker i kroppen, når du spiser bær

Sådan vinder du mandelgaven

Oskar er årets nisse

Jannie er terminalt syg: Vores sidste jul sammen

Søster skulle have haft en rolle – pludselig var lillebror barnestjerne

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Det virker: Kollagen til huden
  • Masser af kærlighed til Silke, men ikke råd til dyrlæge
  • Farvel min bedste ven
  • Brev til Anne-Marie: Min søn drak sig ihjel
  • Fandt sammen efter partnernes død: Vi kyssede sorgen væk
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00