Mandag d. 12. august 2013 - af Redaktionen
Syltede abrikoser med is og små kager
Servér kagerne med en god is og de søde frugter. Du kan bruge nektariner eller ferskner i stedet for abrikoser.

Ingredienser til syltede abrikoser med is og små kager
(6 personer)
Små kager:
3 æg
100 g rørsukker
Fintrevet skal af 1 økologisk citron
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
2 spsk. akaciehonning
Vaniljesyltede abrikoser:
3 dl vand
1 dl rørsukker
½ stang god vanilje
400 g friske abrikoser (eller 1 god dåse abrikoser)
Endvidere:
Premier's Gammeldags Flødeis Med Vanilje
Pynt:
Mynte
PRØV OGSÅ: Syltede pærer med lakridsis
Fremgangsmåde til syltede abrikoser med is og små kager
Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt citronskal. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Vend det smeltede smør i dejen sammen med honning. Stil dejen på køl i 10 minutter. Smør 20 madeleineforme eller mini-muffinforme med smør. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i en 190° varm ovn i 10 minutter. Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens
som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Flå abrikoserne, og halvér dem. Kom dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og afkøl dem.
Servér de små kager med abrikoser og vaniljeis.
Her er brugt en madeleineform til kagerne, men du kan også bruge små muffinforme. Servér kagerne med en god is og de søde frugter. Du kan bruge nektariner eller ferskner i stedet for abrikoser.
PRØV OGSÅ: Isbombe
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.