Tirsdag d. 20. januar 2015 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Dessert med appelsiner
Supernem og frisk dessert med appelsin, kokos, mandler og rørsukker

Lone Landmands dessert med appelsin
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
4 personer
Ingredienser
8 gode appelsiner
6-8 tsk. rørsukker
1½ dl mandler
4 spsk. friske kokosflager
PRØV OGSÅ: Lone Landmands Desserttærte med citroncremeFremgangsmåde
Skær top og bund af hver appelsin. Skær ind mod midten på hver side af skillerummene, så hele og hindefri appelsinfileter frigøres. Lad fileterne falde ned i en skål sammen med den appelsinsaft, som frigøres. Tilsæt rørsukker og lad appelsinskiverne trække i mindst en halv time.
Hak mandlerne forholdsvis fint.
Find fire glas frem til at anrette i. Kom appelsinskiver i bunden, dernæst lidt mandeldrys, så appelsinskiver igen, derpå mandeldrys, atter lidt appelsinskiver og til sidst kokosflager på toppen. Fordel appelsinsaften i glassene og servér.
TIP Vælg en kokosnød, hvor du kan høre kokosmælken skvulpe, så er den frisk. Slå nødden i stykker og skræl flager af med en kartoffelskræller.
TIP Brug usprøjtede appelsiner. De sprøjtede citrusfrugter kan indeholde giftrester i frugtkødet, så det er ikke nok at skrælle dem.
Lone Landmand deler hver uge ud af sine lækre opskrifter fra Lones Landkøkken i Ude og Hjemme.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













