Drømmekage

Sund kage til klassens time

Foto: Martin Tanggaard

(26 personer)

Det skal du bruge:
4 æg (L)
150 g sukker
100 g hvedemel
150 g hvid hvede
1 spsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
½ dl flydende margarine
1¼ dl kokosmælk light

Fyld:
225 g farin
1 dl kokosmælk light
¾ dl sirup
75 g havregryn
50 g kokosmel

Cookie
Bradepandekage
 

TIP

  • Kagen er fryseegnet med og uden fyld.

Sådan gør du:
1. Pisk æg og sukker til en hvid og luftig masse.

2. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker.

3. Kom skiftevis melblandingen, flydende margarine og kokosmælk i æggemassen.

4. Kom dejen i et ildfast fad (ca. 20 × 30 cm) beklædt med bagepapir.

5. Bag drømmekagen i ca. 25 min. ved 175° varmluft.

6. Kom ingredienserne til fyldet i en gryde og giv det et forsigtigt opkog under omrøring.

7. Tag kagen ud af ovnen og skru op til 200°.

8. Fordel fyldet jævnt over hele kagen og bag den i ovnen i ca. 5 min.

9. Lad kagen afkøle på en bagerist.

Energi pr. person:
50 g kage = 150 kcal/630 kJ

Protein: 7 % (2,5 g)
Fedt: 23 % (4 g)
Kulhydrat: 68 % (26 g)
Tilsat sukker: 37 % (14 g)
Kostfibre: 2 % (1,5 g)

Dommerkommentar:
Drømmekagen beholder sin gode smag, selv om fedtindholdet er reduceret. Kagen bliver knap så "svampet", men konsistensen er overraskende god. Fyldet bevarer sin smag af kokos og sukker, samtidig med at det bidrager med kostfi bre, som stammer fra havregrynene.

Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.