Himmerigskagen

Lækker kage uden mel med dejlig fugtig fylde

Foto: Søren Kvist

Ca. 12-14 stykker

Det skal du bruge:
300 g mandler
200 g mørk chokolade
2 spsk. maizenamel
200 g smør
200 g rørsukker
1 spsk. vaniljeekstrakt
4 store æg

Opskrift på gulerodskage med nougat

Sådan gør du:
Tænd din ovn på 175°. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld mandler, mørk chokolade og maizenamel i en foodprocessor og kør, til alt er kværnet meget fint. Pisk smør, rørsukker og vaniljeekstrakt, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Rør mandelblandingen i og hæld dejen i springformen. Læg et stykke bagepapir løst over formen og bag kagen i 1 time. Lad den køle helt af, før du skærer et lækkert stykke og smager på herlighederne.

Opskrift på kringle med marcipan og æble