Honningkagemænd

Søde kagemænd- og kagekoner med honning og brun farin. Kagerne er krydret med ingefær, nelliker og kanel og pyntet med chokoladeovertræk og farvet glasur.

Foto: Jette M. Vesterager

Ingredienser

150 g honning
150 g brun farin
125 g smør
500 g hvedemel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. hjortetaksalt
2 æg
200 g mørk chokolade
1 dl flormelis
1 spsk. citronsaft
Frugtfarve
Udstikkere i mand-/konefacon
 

PRØV OGSÅ: Pindsvin med kakao og æblemos
 

Fremgangsmåde

Smelt honning, farin og smør ved svag varme og lad det afkøle, til blandingen er lunken. Bland derpå mel, krydderier og hjortetaksalt i en skål. Pisk æggene let sammen og rør dem i sukkeropløsningen. Tilsæt melblandingen og rør dejen godt igennem. Lad den hvile i et par timer. 
Rul dejen ud i ca. 1 cm’s tykkelse på et meldrysset bord og udstik kagemænd og -koner med en udstikker.
Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem på næstøverste rille i ovnen ved 200° i 10 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Smelt chokoladen over et vandbad, overtræk figurerne med chokoladen og lad den stivne. Rør flormelis med citronsaft og frugtfarve og dekorér figurerne.

TIP Rør glasuren sammen i en skål og fordel den i 4-5 1-liters fryseposer. Tilsæt et par dråber frugtfarve til hver pose i forskellige farver, luk poserne og ælt farven ind i glasuren. Klip et lille bitte hul i posen. Det gør det nemt for børn at dekorere, og man undgår at have frugtfarve i hele køkkenet.