Konditorkage

Lækre medaljer med kagecreme

Foto: Fra Gyldendals bøger i SPIS GODT-serien

15 stk.

Det skal du bruge:

1 portion mørdej
1 portion flødecreme
75 g flormelis
1 spsk. kogende vand
Bær eller gelé til pynt.

KAGECREME:

2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. hvedemel eller
majsstivelse
1/4 vaniljestang eller 1 tsk.
vaniljesukker
1/4 l mælk (helst sødmælk)

Pisk æg, sukker, hvedemel eller majsstivelse og vaniljekorn sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring.

Kog cremen godt igennem og sæt den til afkøling.

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 200°.

Rul mørdejen ud i ca. 1½ mm's tykkelse og udstik 30 runde kager.

Læg kagerne på en bageplade og bag dem i ca. 8 min., til de er gyldne og sprøde. Afkøl kagerne på en bagerist.

Rør flormelis og vand sammen til en glasur og smør den på halvdelen af kagerne.

Læg resten af kagerne på et fad og fordel flødecremen på dem.

Læg de glaserede kager ovenpå som låg og pynt med bær eller gelé.