Torsdag d. 3. maj 2012 - af Gitte Heidi Rasmussen.Foto: Inge Skovsdal
Lækre snitter
Den gode hindbærsnitte af mørdej

20 stk.
Det skal du bruge:
1 portion mørdej
150 g hindbærmarmelade
75 g flormelis
1 spsk. kogende vand
Krymmel
MØRDEJ:
300 g hvedemel
100 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
200 g smør
1 æg
Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål.
Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen,
form den til en kugle og tryk den flad.
Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og den er klar til brug.
Sådan gør du :
Varm ovnen op til 200°.
Rul mørdejen tyndt ud til et stort rektangel på ca. 20 x 50 cm. Smør hindbærmarmeladen på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel hen over marmeladen.
Læg dejen på en smurt bageplade og bag den i ca. 12 min. Skær straks kagen i 20 snitter og lad dem afkøle.
Lav en glasur af flormelis og kogende vand. Pynt snitterne med glasuren og drys med krymmel.
Opbevar hindbærsnitterne i en kagedåse.