Lækre snitter

Den gode hindbærsnitte af mørdej

20 stk.

Det skal du bruge:

1 portion mørdej
150 g hindbærmarmelade
75 g flormelis
1 spsk. kogende vand
Krymmel

MØRDEJ:

300 g hvedemel
100 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
200 g smør
1 æg

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål.

Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen,
form den til en kugle og tryk den flad.

Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og den er klar til brug.

Sådan gør du :

Varm ovnen op til 200°.

Rul mørdejen tyndt ud til et stort rektangel på ca. 20 x 50 cm. Smør hindbærmarmeladen på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel hen over marmeladen.

Læg dejen på en smurt bageplade og bag den i ca. 12 min. Skær straks kagen i 20 snitter og lad dem afkøle.

Lav en glasur af flormelis og kogende vand. Pynt snitterne med glasuren og drys med krymmel.

Opbevar hindbærsnitterne i en kagedåse.