Marmor-småkager

Skønne tofarvede småkager med kakao og hele chokoladestykker.

Ca. 70 stk.

Ingredienser

250 g smør
200 g farin eller mørkt muscovado-sukker
100 g rørsukker
1 stort æg
1 tsk. vaniljesukker
350 g mel
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
100 g mørkt grofthakket chokolade
2 spsk. kakao

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands konfektsmåkager med hvid chokolade og tranebær

 

Fremgangsmåde

Pisk smør og de to slags sukker sammen, til blandingen er ensartet. Tilsæt æg og vaniljesukker og pisk videre. Sigt derpå mel, bagepulver og salt ned i røreskålen og rør dejen sammen. Tilsæt til slut den grofthakkede chokolade og rør den ind i dejen.
Flyt halvdelen af dejen over i en anden skål og rør kakao i den resterende halvdel.
Form hver halvdel til en rulle, der er ca. 35 cm lang, og sæt dejrullerne på køl i ½ time. Flæk derpå forsigtigt rullerne på langs og byt om på en lys og en mørk halvdel. Pres de to nye halvdele sammen og rul rullerne lidt igen. Læg de to ruller på køl i endnu ½ time.
Tænd ovnen på 190° (ikke varmluft).
Skær hver rulle i skiver på ca. 1 cm’s tykkelse og læg dem på en velsmurt bageplade. Bliv ved, til al dejen er brugt. Læg skiverne med god indbyrdes afstand – der kan være ca. 16 småkager på hver bageplade.
Bag hver plade i 8-10 min. afhængigt af din ovn. Småkagerne skal have en gylden kant, før de er færdigbagte.
Lad småkagerne afkøle i nogle minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist til endelig afkøling.
Opbevar de fine, marmorerede kager i en tætsluttende kagedåse. Hvis der er nogle tilbage at opbevare ...