Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

Pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

Vi er vilde med den friske og syrlige smag af rabarber - specielt når den ikke camoufleres i store mængder af sukker. Piroggerne har den helt rigtige balance smagsmæssigt og giver rabarberen den opmærksomhed, den fortjener. Marcipanen bidrager med lidt sødme, mens den hvide chokolade giver fedme og fylde som modspil til syren fra rabarberen.

Mail Print
Pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

Tirsdag d. 16. juli 2013 - af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien.dk/Foto: Mikael Rasmussen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

(ca. 6 stk.)

Mørdej:

50 g smør
100 g mel
25 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
Halvt sammenpisket æg

Rabarberfyld:

200 g rabarber
½ spsk. vand
3 spsk. sukker
Korn fra halv vaniljestang

Fyld:

60 g marcipan
60 g hvid chokolade

PRØV OGSÅ: Helles rabarber-hindbæriskager

 

Fremgangsmåde til til pirogger med rabarber, marcipan og hvid chokolade

Passion for søde sager

Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.

Flæk en vaniljestang på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en skål og ælt til en ensartet masse. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 1 time.

Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Kom frugtstykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og korn fra en halv vaniljestang. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter eller indtil dine rabarber er møre. Hæld massen gennem en si, sådan at frugtsaften bliver sorteret fra. Lad rabarberfyldet afkøle.

Rul dejen ud til en stor cirkel (ca. 0,5 cm i tykkelsen). Udstik cirkler med en udstiksform på 10 cm i diameter. Pensl kanten på piroggerne med sammenpisket æg. Fordel marcipan, hvid chokolade og frugtfyld på halvdelen af dejcirklerne. Fold dejen over, og luk kanterne eventuelt ved hjælp af en gaffel. Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kagerne ved 200°C i 15-18 minutter på den midterste rille i ovnen, til de er let gyldne. Pynt de lune kager med flormelis, og server dem straks med creme fraiche, en kugle vaniljeis eller spis dem natural - de er svære at holde fingrene væk fra!

PRØV OGSÅ: Helles små karameltærter med pistacienødder


Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige
HER

Relaterede Artikler

Gammeldags pebernødder fra La Glace

Søde spøgelseskager til Halloween

Halloween-muffins

Børnecookies med Smarties

Læs mere om

  • små kager
  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Kaffetrøfler og 14 andre kuglerunde mundfulde

Napoleonskager

Fastelavnsboller med grøn glasur

Honningkagemænd

Gammeldags pebernødder fra La Glace

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • En læser fortæller: Mine herlige år som taxichauffør

Lær at lave din egen hjemmelavet marcipan på familiejournal.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00