Småkager med chai-te

Spændende småkager krydret med vaniljesukker, kardemomme og chai-te

50-75 stk.

Ingredienser

150 g blødt smør
125 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. stødt kardemomme
20 g fintkværnet chai-te
Revet skal af en usprøjtet
appelsin
1 mellemstort æg
200 g mel

 

PRØV OSÅ: Lone Landmands Sprøde ingefærsmåkager

 

Fremgangsmåde

Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og kardemomme til en blød og ensartet masse. Tilsæt te, appelsinskal, æg og mel. Rør dejen jævn og sæt den koldt i et par timer.
Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft).
Form kugler af dejen på størrelse med store hasselnødder og læg dem med god afstand på en smurt bageplade eller en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag hver plade i ca. 10 min. afhængigt af din ovn – kagerne skal lige akkurat blive lidt gyldne i kanten.
Lad småkagerne sætte sig lidt, når de kommer ud af ovnen, og flyt dem derefter over på en rist til yderligere afkøling.
Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse.

TIP
I stedet for chai-te kan du bruge din yndlingste, men sørg for at bruge usprøjtede teblade. Hvis teblandingen er grov, kværnes den i en hurtighakker eller i en morter før brug.