Smørkage

Smørkage med remonce

Det skal du bruge:

Dej: 24 stk.

Ca. 600 g hvedemel
2 dl sødmælk
50 g gær
2 æg (str. m/l)
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
200 g blødt smør

Remonce:

250 g blødt smør
250 g brun farin

Kagecreme:

2½ dl sødmælk,
½ fl ækket vaniljestang
3 æggeblommer
70 g sukker
2 spsk. majsstivelse

Pensling:

Et sammenpisket æg

Pynt:

Hvid glasur

SÅDAN GØR DU:

Kagecreme:

Bland alle ingredienserne i en gryde og varm op under omrøring, indtil det tykner. Fjern vaniljestænger.
Afkøl.

Dej:

Lun mælk, til den er lillefingervarm.

Hæld i en skål. Smuldr gæren i og rør, til den er opløst. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og smør og pisk sammen med elpisker. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt under omrøring og ælt til en smidig dej. Lad det hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 min.

Remonce:

Bland smør og farin grundigt sammen.

1/3 af dejen rulles ud og lægges i bunden af en bradepande, ca. 35 x 25 cm, beklædt med bagepapir.

Kom halvdelen af remoncen på bunden i et jævnt lag og derefter halvdelen af den afkølede kagecreme. Resten af dejen deles i tre lige store portioner, som hver især rulles ud i til ca. 30 x 20 cm.

Resten af remoncen og kagecremen fordeles oven på dejstykkerne. Rul derefter dejstykkerne sammen som til roulader. Skær hver dejrulle i otte stykker, som lægges oven på bunden i bradepanden.

Efterhæver i ca. 30 min. Pensles med æg og bages midt i en 200° varm ovn i ca. 25 min. Afkøles i formen og pyntes med glasur.

Tilberedningstid: Ca. 1 og 40 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.

Transporteres f.eks. i bradepanden.