Published on Ude og Hjemme (https://www.udeoghjemme.dk)

Hjem > Madplan med svinekam, medister og linsesuppe

Madplan med svinekam, medister og linsesuppe

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 04/12/2013 - 12:18

Madplan

Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.

Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.

Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.

Du kan se retterne i galleriet.
 

Indkøbsliste til madplanen:

Frost/køl:

1 spand rejer i lage (330 g)
2 x 400 g sildefileter
500 g kyllingemedister
2 svinemørbrader a ca. 500 g
Ca. 1,5 kg svinekam m/svær - u/ben
500 g Cheasy fraiche 6 %
1 Kronekildeost (ca. 765 g)
750 g grønne bønner (frost)
575 g ærter (frost)
1 pk. kyllingepålæg
1 bæger fetaost

Kolonial:

1 pose røde linser (600 g)
1 pk. Pågen fuldkornsklemmer
1 Kohberg fuldkornsrugbrød
3 dåser tun i vand
1 pk. naanbrød
1 glas kapers, 1 pose mandler
1 pk. mini-rugbrød (6 stk.)
1 flaske balsamicoeddike
2 dåser torskerogn
1 glas soltørrede tomater i oliemarinade
1 glas oliven

Grønt:

1 potte persille
1 bdt. bladselleri
2 x 1 kg gulerødder
1 bakke ingefærrod
1 pk. hjertesalat (2 stk.)
400 g rosenkål
1 rodselleri
1 kg kartofler
 

Det havde Pia selv til madplanen:

Mayonnaise, salt, peber, karry, rosmarin, timian, sukker, løg, rødløg, hvidløg, olie, rugmel, sennep, pastaskruer, grøntsagsbouillon, hvid-vinseddike.

SE FLERE: Skal du bruge en madplan? Vi har samlet alle vores madplaner her... [1]
 

Ugens madpakker fra madplanen:

Mandag: 1-2 fuldkornsklemmer med salat og tun rørt med mayo., salt, peber. 2 gulerødder.

Tirsdag: 1-2 rugbrødsklapsammener med salatblade, kylling og løgringe. Ost i bjælker.

Onsdag: Rugbrød, ost, kylling. 1-2 gulerødder.

Torsdag: 1-2 stk. rugbrød med salatblade og svinekam fra onsdag. Revet gulerod. Mandler.

Fredag: Rugbrød med torskerogn og ost. Mandler.

Madplan med svinekam, medister og linsesuppe

Linsesuppe med marinerede rejer
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


God og sund suppe med rejer 


4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber 

Suppe:

2 store løg 
2 stilke bladselleri 
4 gulerødder 
2 spsk. olie 
2 spsk. karry eller garam masala 
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod 
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon 
Salt og peber 

Tilbehør:

Naanbrød 

PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe

Sådan gør du:

Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes. 

Suppe:
 
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød Linsesuppe med marinerede rejer
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


God og sund suppe med rejer 


4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber 

Suppe:

2 store løg 
2 stilke bladselleri 
4 gulerødder 
2 spsk. olie 
2 spsk. karry eller garam masala 
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod 
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon 
Salt og peber 

Tilbehør:

Naanbrød 

PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe

Sådan gør du:

Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes. 

Suppe:
 
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød

Mandag:

Linsesuppe med marinerede rejer

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

God og sund suppe med rejer

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber

Suppe:

2 store løg
2 stilke bladselleri
4 gulerødder
2 spsk. olie
2 spsk. karry eller garam masala
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon
Salt og peber

Tilbehør:

Naanbrød

PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe [2]

Sådan gør du:

Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes.

Suppe:
 
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen.

Tilberedningstid:
 
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød [3]

1 / 6
Stegte sild rosenkål og sellerifritter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode sildefileter med grove fritter af selleri 

4 pers.

Det skal du bruge:

800 g dobbelte sildefileter 
1 dl rugmel eller grahamsmel 
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2-3 spsk. olie 

Remoulade:

¾ dl mayonnaise
¾ dl Cheasy fraiche 6 % 
1½ tsk. mild karry 
50 g revet gulerod 
3 spsk. grofthakkede kapers 
Salt og peber 

Tilbehør:

400 g rosenkål
4 spsk. olie
Salt
1 rodselleri 

PRØV OGSÅ: Laks og lun salat

Sådan gør du:

Tilbehør: 

Fjern de yderste blade på rosenkålene og kog dem knap møre. Lad dem dryppe af og gem dem til senere. Når sildene er stegt, ristes rosenkålene i 2 spsk. olie på en anden pande og krydres med salt. 
Skær den skrællede selleri i 1½ cm tykke stave. Vend disse med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 20-25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Remoulade: 

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. 

Stegte sild: 

Skyl sildefileterne og dup dem tørre. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie over middelstærk varme i 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Muslingesuppe Stegte sild rosenkål og sellerifritter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode sildefileter med grove fritter af selleri 

4 pers.

Det skal du bruge:

800 g dobbelte sildefileter 
1 dl rugmel eller grahamsmel 
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2-3 spsk. olie 

Remoulade:

¾ dl mayonnaise
¾ dl Cheasy fraiche 6 % 
1½ tsk. mild karry 
50 g revet gulerod 
3 spsk. grofthakkede kapers 
Salt og peber 

Tilbehør:

400 g rosenkål
4 spsk. olie
Salt
1 rodselleri 

PRØV OGSÅ: Laks og lun salat

Sådan gør du:

Tilbehør: 

Fjern de yderste blade på rosenkålene og kog dem knap møre. Lad dem dryppe af og gem dem til senere. Når sildene er stegt, ristes rosenkålene i 2 spsk. olie på en anden pande og krydres med salt. 
Skær den skrællede selleri i 1½ cm tykke stave. Vend disse med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 20-25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Remoulade: 

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. 

Stegte sild: 

Skyl sildefileterne og dup dem tørre. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie over middelstærk varme i 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Muslingesuppe

Tirsdag:

Stegte sild rosenkål og sellerifritter

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Gode sildefileter med grove fritter af selleri

4 pers.

Det skal du bruge:

800 g dobbelte sildefileter
1 dl rugmel eller grahamsmel
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2-3 spsk. olie

Remoulade:

¾ dl mayonnaise
¾ dl Cheasy fraiche 6 %
1½ tsk. mild karry
50 g revet gulerod
3 spsk. grofthakkede kapers
Salt og peber

Tilbehør:

400 g rosenkål
4 spsk. olie
Salt
1 rodselleri

PRØV OGSÅ: Laks og lun salat [4]

Sådan gør du:

Tilbehør:

Fjern de yderste blade på rosenkålene og kog dem knap møre. Lad dem dryppe af og gem dem til senere. Når sildene er stegt, ristes rosenkålene i 2 spsk. olie på en anden pande og krydres med salt.
Skær den skrællede selleri i 1½ cm tykke stave. Vend disse med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 20-25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Remoulade:

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Stegte sild:

Skyl sildefileterne og dup dem tørre. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie over middelstærk varme i 3-4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Muslingesuppe [5]

2 / 6
Marineret svinekam og bønnesalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben 
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin, 
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt 

Bønnesalat:

700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe 

Tilbehør: 

Mini-rugbrød 

PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing

Sådan gør du:

Svinekam:
 
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen. 

Bønnesalat: 

Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce Marineret svinekam og bønnesalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben 
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin, 
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt 

Bønnesalat:

700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe 

Tilbehør: 

Mini-rugbrød 

PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing

Sådan gør du:

Svinekam:
 
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen. 

Bønnesalat: 

Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag. 

Tilberedningstid: 

Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min. 

PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce

Onsdag:

Marineret svinekam og bønnesalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin,
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt

Bønnesalat:

700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe

Tilbehør:

Mini-rugbrød

PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing [6]

Sådan gør du:

Svinekam:
 
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen.

Bønnesalat:

Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce [7]

3 / 6
Medister af kyllingekød og pastasalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skønt alternativ til den klassiske medister 

 
4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 500 g kyllingemedister 
2 spsk. olie 

Dipsauce:

2 dl Cheasy fraiche 6 % 
1 spsk. sennep 
Salt og peber 

Pastasalat:

300 g pastaskruer (fuldkorn) 
1 glas oliven (afdryppede) 
1 glas soltørrede tomater i marinade (afdryppede) 
2 spsk. oliemarinade fra tomaterne 
275 g grønne ærter (optøet fra frost i køleskabet natten forinden) 
3/4 hakket potte persille 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce


Sådan gør du:

Pastasalat: 

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Vend oliven, soltørrede tomater, oliemarinade, ærter og persille med pastaen. Krydr med salt og peber. 

Pølse: 

Steg medisteren i olien over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. 

Dipsauce:
 
Rør fraiche og sennep sammen. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Krydret kyllingeret Medister af kyllingekød og pastasalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skønt alternativ til den klassiske medister 

 
4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 500 g kyllingemedister 
2 spsk. olie 

Dipsauce:

2 dl Cheasy fraiche 6 % 
1 spsk. sennep 
Salt og peber 

Pastasalat:

300 g pastaskruer (fuldkorn) 
1 glas oliven (afdryppede) 
1 glas soltørrede tomater i marinade (afdryppede) 
2 spsk. oliemarinade fra tomaterne 
275 g grønne ærter (optøet fra frost i køleskabet natten forinden) 
3/4 hakket potte persille 
Salt og peber 

PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce


Sådan gør du:

Pastasalat: 

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Vend oliven, soltørrede tomater, oliemarinade, ærter og persille med pastaen. Krydr med salt og peber. 

Pølse: 

Steg medisteren i olien over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. 

Dipsauce:
 
Rør fraiche og sennep sammen. Smag til med salt og peber. 

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Krydret kyllingeret

Torsdag:

Medister af kyllingekød og pastasalat

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Skønt alternativ til den klassiske medister

 

4 pers.

Det skal du bruge:

Ca. 500 g kyllingemedister
2 spsk. olie

Dipsauce:

2 dl Cheasy fraiche 6 %
1 spsk. sennep
Salt og peber

Pastasalat:

300 g pastaskruer (fuldkorn)
1 glas oliven (afdryppede)
1 glas soltørrede tomater i marinade (afdryppede)
2 spsk. oliemarinade fra tomaterne
275 g grønne ærter (optøet fra frost i køleskabet natten forinden)
3/4 hakket potte persille
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce [8]

Sådan gør du:

Pastasalat:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Vend oliven, soltørrede tomater, oliemarinade, ærter og persille med pastaen. Krydr med salt og peber.

Pølse:

Steg medisteren i olien over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side.

Dipsauce:
 
Rør fraiche og sennep sammen. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:
 
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Krydret kyllingeret [9]

4 / 6
Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker middag, der tilmed er let at lave 

 
4 pers. 

Det skal du bruge:

2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber 

Syltede løg:

2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg 

Ærtepuré:

300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber 

Tilbehør:

1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat

Sådan gør du:

Syltede løg: 

Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug. 

Tilbehør:
 
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré: 

Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber. 

Mørbrad: 

Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard

Lækker middag, der tilmed er let at lave 

 
4 pers. 

Det skal du bruge:

2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber 

Syltede løg:

2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg 

Ærtepuré:

300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber 

Tilbehør:

1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat

Sådan gør du:

Syltede løg: 

Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug. 

Tilbehør:
 
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. 

Ærtepuré: 

Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber. 

Mørbrad: 

Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side. 

Tilberedningstid: 

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min. 

PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous

Fredag:

Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard


Lækker middag, der tilmed er let at lave

 

4 pers.

Det skal du bruge:

2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber

Syltede løg:

2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg

Ærtepuré:

300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber

Tilbehør:

1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat [10]

Sådan gør du:

Syltede løg:

Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug.

Tilbehør:
 
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Ærtepuré:

Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber.

Mørbrad:

Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous [11]

5 / 6

Relaterede artikler

[12]

Karrysuppe med torskespid [12]

[13]

Linsesuppe med bagte løg [13]

[14]

Marianne blev 4,8 kilo lettere med Kålsuppekuren [14]

[15]

Mexicansk inspireret suppe med chorizo [15]

Nyeste artikler

  • Forrådt af sine nærmeste - del 1:2 [16]
  • Blinde passagerer på havets kæmper [17]
  • Brev til Mimi: Skilsmisse efter guldbrylluppet [18]
  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger [19]

[20]

Landscape 1
1
artikel abo 06
86

Source URL: https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/madplaner/madplan-med-svinekam-medister-og-linsesuppe

Links
[1] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/madplaner
[2] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=BA6FF27BB2334789BBCEFEA7CC021CF5&_z=z
[3] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=8F09F2F34C6D4B64A2A7EACF1E131245&_z=z
[4] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=599E6D9C01C84E12A1E58409C822684C&_z=z
[5] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=3EADCA5D74B14BE28FD59FE2A9384822&_z=z
[6] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=70909C3D06D443DF93FF4DAA5E10009A&_z=z
[7] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=4E743E0B081948CF8D82E4B16D97D5DF&_z=z
[8] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=E0E0436D7C7248148E6F5590DEAD1D1C&_z=z
[9] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=D691D218AF9D4BABA5B4F4B8838C4C23&_z=z
[10] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=8750A124837148A394607A8753AA2C45&_z=z
[11] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Hovedret/2012/11/~/link.aspx?_id=67E3D9817CBC472889DBBFDD5A81AB70&_z=z
[12] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/fisk/mager-fisk/karrysuppe-med-torskespid
[13] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/vegetar/linsesuppe-med-bagte-loeg
[14] https://www.udeoghjemme.dk/slank-og-sund/slank/marianne-blev-48-kilo-lettere-med-kaalsuppekuren
[15] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/koed/svinekoed/mexicansk-inspireret-suppe-med-chorizo
[16] https://www.udeoghjemme.dk/ude-og-hjemme-hos-dig/forraadt-af-sine-naermeste-del-12
[17] https://www.udeoghjemme.dk/familie/kaeledyr/blinde-passagerer-paa-havets-kaemper
[18] https://www.udeoghjemme.dk/familie/brev-til-mimi-skilsmisse-efter-guldbrylluppet
[19] https://www.udeoghjemme.dk/ville-have-barn-nummer-tre-fik-enaeggede-trillinger
[20] https://www.udeoghjemme.dk/om-os/koeb-abonnement-paa-ude-og-hjemme-og-spar-penge