Madplan
Hver uge laver Pia en madplan med fem retter god mad og madpakkeforslag til en familie på to voksne og to børn.
Følg blot indkøbsseddel og opskrifter i madplanen, så slipper du for bekymringerne om, hvad der skal spises af god og sund mad i løbet af ugen.
Husk at koordinere med dit basislager, så du ikke kommer til at mangle noget i din madplan.
Du kan se retterne i galleriet.
Indkøbsliste til madplanen:
Frost/køl:
1 spand rejer i lage (330 g)
2 x 400 g sildefileter
500 g kyllingemedister
2 svinemørbrader a ca. 500 g
Ca. 1,5 kg svinekam m/svær - u/ben
500 g Cheasy fraiche 6 %
1 Kronekildeost (ca. 765 g)
750 g grønne bønner (frost)
575 g ærter (frost)
1 pk. kyllingepålæg
1 bæger fetaost
Kolonial:
1 pose røde linser (600 g)
1 pk. Pågen fuldkornsklemmer
1 Kohberg fuldkornsrugbrød
3 dåser tun i vand
1 pk. naanbrød
1 glas kapers, 1 pose mandler
1 pk. mini-rugbrød (6 stk.)
1 flaske balsamicoeddike
2 dåser torskerogn
1 glas soltørrede tomater i oliemarinade
1 glas oliven
Grønt:
1 potte persille
1 bdt. bladselleri
2 x 1 kg gulerødder
1 bakke ingefærrod
1 pk. hjertesalat (2 stk.)
400 g rosenkål
1 rodselleri
1 kg kartofler
Det havde Pia selv til madplanen:
Mayonnaise, salt, peber, karry, rosmarin, timian, sukker, løg, rødløg, hvidløg, olie, rugmel, sennep, pastaskruer, grøntsagsbouillon, hvid-vinseddike.
SE FLERE: Skal du bruge en madplan? Vi har samlet alle vores madplaner her... [1]
Ugens madpakker fra madplanen:
Mandag: 1-2 fuldkornsklemmer med salat og tun rørt med mayo., salt, peber. 2 gulerødder.
Tirsdag: 1-2 rugbrødsklapsammener med salatblade, kylling og løgringe. Ost i bjælker.
Onsdag: Rugbrød, ost, kylling. 1-2 gulerødder.
Torsdag: 1-2 stk. rugbrød med salatblade og svinekam fra onsdag. Revet gulerod. Mandler.
Fredag: Rugbrød med torskerogn og ost. Mandler.
Madplan med svinekam, medister og linsesuppe


Mandag:
Linsesuppe med marinerede rejer
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
God og sund suppe med rejer
4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 300 g rejer (afdryppede)
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades) 4 spsk. hakket persille, salt og peber
Suppe:
2 store løg
2 stilke bladselleri
4 gulerødder
2 spsk. olie
2 spsk. karry eller garam masala
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod
320 g røde linser, 2 l grøntsagsbouillon
Salt og peber
Tilbehør:
Naanbrød
PRØV OGSÅ: Peberfrugtsuppe [2]
Sådan gør du:
Vend rejerne med olie, hvidløg og persille. Krydr med salt og peber og lad det trække i køleskabet, mens suppen tilberedes.
Suppe:
Hak løgene. Skær bladselleristilkene i strimler og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 4-5 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Tilsæt derefter ingefær, linser og grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Hæld suppen i forvarmede tallerkener og kom de marinerede rejer i suppen.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe og ostebrød [3]


Tirsdag:
Stegte sild rosenkål og sellerifritter
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Gode sildefileter med grove fritter af selleri
4 pers.
Det skal du bruge:
800 g dobbelte sildefileter
1 dl rugmel eller grahamsmel
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2-3 spsk. olie
Remoulade:
¾ dl mayonnaise
¾ dl Cheasy fraiche 6 %
1½ tsk. mild karry
50 g revet gulerod
3 spsk. grofthakkede kapers
Salt og peber
Tilbehør:
400 g rosenkål
4 spsk. olie
Salt
1 rodselleri
PRØV OGSÅ: Laks og lun salat [4]
Sådan gør du:
Tilbehør:
Fjern de yderste blade på rosenkålene og kog dem knap møre. Lad dem dryppe af og gem dem til senere. Når sildene er stegt, ristes rosenkålene i 2 spsk. olie på en anden pande og krydres med salt.
Skær den skrællede selleri i 1½ cm tykke stave. Vend disse med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 20-25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Remoulade:
Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Stegte sild:
Skyl sildefileterne og dup dem tørre. Vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie over middelstærk varme i 3-4 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Muslingesuppe [5]


Onsdag:
Marineret svinekam og bønnesalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret
4 pers.
Det skal du bruge:
Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin,
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt
Bønnesalat:
700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe
Tilbehør:
Mini-rugbrød
PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing [6]
Sådan gør du:
Svinekam:
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen.
Bønnesalat:
Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce [7]


Torsdag:
Medister af kyllingekød og pastasalat
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Skønt alternativ til den klassiske medister
4 pers.
Det skal du bruge:
Ca. 500 g kyllingemedister
2 spsk. olie
Dipsauce:
2 dl Cheasy fraiche 6 %
1 spsk. sennep
Salt og peber
Pastasalat:
300 g pastaskruer (fuldkorn)
1 glas oliven (afdryppede)
1 glas soltørrede tomater i marinade (afdryppede)
2 spsk. oliemarinade fra tomaterne
275 g grønne ærter (optøet fra frost i køleskabet natten forinden)
3/4 hakket potte persille
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Kyllingespid og peanutsauce [8]
Sådan gør du:
Pastasalat:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Vend oliven, soltørrede tomater, oliemarinade, ærter og persille med pastaen. Krydr med salt og peber.
Pølse:
Steg medisteren i olien over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side.
Dipsauce:
Rør fraiche og sennep sammen. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Krydret kyllingeret [9]


Fredag:
Svinemørbrad, syltede løg og ærtepuré
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lækker middag, der tilmed er let at lave
4 pers.
Det skal du bruge:
2 afpudsede svinemørbrader
2 spsk. olie
Salt og peber
Syltede løg:
2 rødløg i tynde skiver
2 dl hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
Lidt friskkværnet peber
1 glas med låg
Ærtepuré:
300 g grønne ærter
1½ dl Cheasy fraiche 6 %
Salt og peber
Tilbehør:
1 kg skrubbede kartofler
2 spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Marineret svinekam og bønnesalat [10]
Sådan gør du:
Syltede løg:
Ryst eddike, vand, salt og sukker i et glas med låg. Tilsæt løg og peber, ryst let og sæt det på køl indtil brug.
Tilbehør:
Skær kartoflerne i både, dup dem tørre, vend dem i olie og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Ærtepuré:
Kog ærterne netop møre. Lad dem dryppe af og purér dem sammen med Cheasy fraiche. Smag til med salt og peber.
Mørbrad:
Skær kødet i 3 cm tykke bøffer. Dup dem tørre og brun dem i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg i endnu 3-4 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Skinkemedaljon og couscous [11]