Published on Ude og Hjemme (https://www.udeoghjemme.dk)

Hjem > Påskebrød med æg

Påskebrød med æg

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 08/20/2012 - 10:23

6 personer

Ingredienser til påskebrødet
 

Brød
1 g safran
25 g gær
½ tsk. salt
1 dl lunkent vand
2 æg
1 spsk. sukker
Revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
150 g fuldkornsmel
Ca. 350 g hvedemel
Æg til pensling

Fyld og pynt
6 æg
2 tsk. sorte sesamfrø

Lav også: Naanbrød [1]

Sådan gør du
Rør safran, gær, salt og lunkent vand sammen i en skål. Pisk æg og sukker sammen med citronskal og -saft
og rør massen ned i gærblandingen. Rør fuldkornsmelet i og tilsæt derpå hvedemel, til dejenkan æltes uden at hænge for meget fast i fingrene. Læg dejen i en smurt springform og læg de rå æg ovenpå.
Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag
brødet i ca. 35 min. ved 180°.

Prøv en lækker forårstallerken - se her [2]

Landscape 1
1
0

Source URL: https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/bagvaerk/broed/paaskebroed-med-aeg

Links
[1] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Forret/2012/08/31-naanbrod.aspx
[2] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Forret/2012/02/foraarsloeg-og-vagtelaeg-med-stenbiderrogn.aspx