Published on Ude og Hjemme (https://www.udeoghjemme.dk)

Hjem > Kold jordbærsuppe

Kold jordbærsuppe

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 04/30/2013 - 12:27

Ca. 6 personer

Det skal du bruge:

1 kg jordbær
200 g rabarber
1 l vand
Saften af 1 citron
500 g rørsukker
1 dl friske estragonblade

Creme:

2 spsk. græsk yoghurt
½ spsk. flormelis
1 spsk. hakket estragon

Havregryn:

200 g grove havregryn
30 g smør
3 spsk. sukker

Sådan gør du:

Skær jordbær og rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. Lad dem koge i et par minutter og hæld massen op i et rent viskestykke. Lad det stå og dryppe af i en times tid. Hæld saften i en ren gryde sammen med citronsaft, sukker og estragon. Lad suppen koge op og skum den flittigt. Køl suppen ned.

Havregryn:

Smelt smørret på en pande, uden at det bruner. Tilsæt havregryn og sukker. Rist havregrynene, mens der hele tiden røres
i dem.

Creme:

Rør yoghurten med flormelis og estragon.

Servér suppen iskold med yoghurten og de ristede havregryn.

Skønne jordbær:

Dessert - Sådan laver du jordbærsoftice
Jordbærsoftice
[1]


Jordbærtærte med
mascarponecreme
[2]


Strawberry cheese-
cake
[3]


Muffins med jord-
bærskum
[4]


Jordbær Romanoff
[5]

 

Landscape 1
0
0

Source URL: https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/desserter/kold-jordbaersuppe

Links
[1] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Dessert/2008/2008-18-Jordbaersoftice.aspx
[2] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/kager/jordbaertaerte-0
[3] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Bradepandekage/2011/10/strawberry-cheesecake.aspx
[4] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Muffins/2012/04/Sankthans-muffins-med-jordbaerskum.aspx
[5] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Dessert/2011/24 Jordbaer romanoff.aspx