Ingredienser til hvid chokolademousse med makroner og portvin
Tid: 25 minutter.
Afkølingstid: 4 timer.
Ca. 4 portioner hvid chokolademousse.
Hvid chokolademousse:
150 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
50 g rørsukker
300 g makroner
1-2 dl portvin
4 dessertglas
Pynt:
12 hele jordbær
2 spsk. flormelis
PRØV OGSÅ: Nem hjemmelavet vaniljeis [1]
Fremgangsmåde til hvid chokolademousse
Chokolademousse: Hak chokoladen groft, smelt den meget forsigtigt over vandbad og afkøl den let. Pisk fløden til skum og stil det til side. Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt med en elpisker og rør den flydende chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen lidt ad gangen. Knus makronerne let i hånden og læg dem i bunden af hvert dessertglas. Dryp dem derefter med portvin. Fordel hvid chokolademousse ovenpå. Stil glassene med hvid chokoladdemousse på køl i mindst 4 timer.
Pynt: Nip jordbærrene og halvér dem. Læg jordbærrene på din chokolademousse og sigt flormelis over.
PRØV OGSÅ: Issoufflé med appelsin [2]