Ingredienser til kræmmerhuse med vaniljeis og jordbærguf
(Mange stk.)
Jordbærguf:
290 g sukker
1 dl vand
3 bægre pasteuriserede
æggehvider
200 g jordbærmarmelade
Rød frugtfarve
Kræmmerhuse:
100 g hvedemel
100 g sukker
100 g smeltet smør
2 bægre pasteuriserede æggehvider
100 g blødt smør
Endvidere:
1 l Premier's Gammeldags [1] Flødeis Med Vanilje
PRØV OGSÅ: Kokoskager med chokoladeis
[2]
Fremgangsmåde til kræmmerhuse med vaniljeis og guf
Kog sukker og vand til en tyk sirup - brug et sukkertermometer, det skal vise 117°. Pisk æggehviderne stive; tilsæt marmelade, og pisk det godt sammen. Hæld den varme sirup i, og pisk med høj hastighed, til massen er som marengs (det tager 6-7 minutter), og tilsæt rød frugtfarve. Sæt det på køl, til det skal bruges.
Rør alle ingredienserne til kræmmerhusene sammen til en jævn masse med en elpisker. Læg bagepapir på
bageplader, og tegn 8-10 cm store cirkler. Smør dejen ud i et tyndt lag i cirklerne med en spiseske. Bag dem ved 175° i 5-7 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen, og rul dem straks til kræmmerhuse, inden de bliver kolde. Lad kræmmerhusene afkøle med spidsen nedad i et glas.
Kugl isen op i vaflerne, kom guf på, og servér straks.
Både den færdige jordbærguf og den ubagte dej til vafler kan holde sig i et par dage i køleskabet - teoretisk set!
PRØV OGSÅ: Jordbærsorbet [3]
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER [4]
[4] [4]
Hjemmelavet is
Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her [5].