Published on Ude og Hjemme (https://www.udeoghjemme.dk)

Hjem > Chokoladekage - her er 8 favoritter!

Chokoladekage - her er 8 favoritter!

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 05/23/2014 - 10:39

Fakta om chokolade

Chokolade består af kakaopulver, kakaosmør og sukker og betegnes som et næringsmiddel.

Chokolade er utrolig velsmagende og har både en stimulerende og opkvikkende virkning på mennesker. Netop af den grund, er chokolade måske den mest populære form for slik i den vestlige verden.
At lave chkolagekage som dessert er derfor altid populært!

Der findes tre typer chokolade - nemlig mørk, lys og hvid og farven bestemmes af indholdet af kakaosmør og kakaotørstof.

Den hvide chokolade indeholder dog intet kakaotørstof, hvorimod de mørkeste former for chokolade indeholder ca. 85-99% kakao.

Prøv en af vores favorit opskrifter på chokoladekage, der altid er et sikkert hit for dine gæster! [1]

Chokoladeforbrug (kg pr. indbygger):
Schweiz ligger på 1. pladsen med 10,3 kg og Danmark ligger på 6. pladsen med 8,2 kg.

Skynd dig i gang med at bage - så vi kan komme op på en 1. plads! God fornøjelse!

Chokoladekage opskrift

Chokoladekage gør sig strålende til eftermiddagskaffen. Vælg en af disse lækre chokoladekage opskrifter.

chokoladekage med tulipanblade [2] Chokoladekage med marinerede appelsiner [3]
Chokoladekage med
sukkerglaserede tulipanblade
[2]
Chokoladekage med marinerede appelsiner [3]

Desserter behøver ikke altid at tage lang tid! Hvis du vil lave en nem chokoladekage - så prøv en af disse chokoladekage opskrifter.

Sund chokoladekage [4] chokoladekage med appelsinsirup [5]
Nem og sund chokoladekage [4] Nem chokoladekage med appelsinsirup [5]

Er du vildt med svampet chokoladekage? Prøv en af disse opskrifter på chokoladekage!

svampet chokoladekage [6] svampet chokoladekage [7]
Svampet lækker chokoladekage [6] Svampet chokoladekage med nødder [7]

Lækre opskrifter på blødende chokoladekage - bliv inspireret her!

Blødende chokoladekage [8] Blødende chokoladekage [9]
Blødende chokoladekage [8] Blødende chokolademuffins
med cremefraiche
[9]

Og her er lige nogle flere opskrifter på fristende chokoladekager:

Fristende chokoladekager

Af Bayar Tarik Fattah, Den Store Bagedyst på DR


Bayars superlækre chokoladekage 



Det skal du bruge:

Bund:

250 g hvedemel 
300 g sukker 
6 spsk. usødet kakao 
1 tsk. natron 
1 tsk. bagepulver 
1 knsp. salt 
2 æg, størrelse M 
150 g smeltet smør 
2,5 dl sødmælk 


Mørk chokolademousse:

100 g mørk chokolade, 86 % 
2 pasteuriserede æggeblommer 
5 dl piskefløde 
3½ spsk. sukker 

Hvid chokolademousse:

100 g hvid chokolade af god kvalitet 
2 pasteuriserede æggeblommer 
3 dl piskefløde 

Hindbærmarmelade:

½ dl vand 
300 g hindbær 
300 g sukker 
Eventuelt saft fra en halv citron 

Sådan gør du:

Bland hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt sammen med et piskeris eller en el-mikser. Bland æg, smeltet smør og mælk i og rør det hele grundigt sammen. 
Kom dejen i en rund springform og bag den i ovnen ved 170° i 30-35 minutter. Du ved, at kagen er færdig, når du stikker en kniv i den, og der ikke hænger dej ved. Stil kagen i køleskab i halvanden time. 

Mørk chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle ned i 2 minutter. 
Pisk fløden stiv og smag til med sukker. Bland æggeblommerne i den smeltede og let afkølede chokolademousse. Bland en smule af den piskede fløde i chokoladen og bland det godt sammen, så det bliver en homogen masse. 
Vend det sidste af fløden i og bland det hele godt sammen. Chokolademoussen kommes i køleskabet i 1-2 timer. 

Hvid chokolademousse:

Samme fremgangsmåde som den mørke chokolademousse, dog skal den hvide mousse ikke smages 
til med sukker. 
Hindbærmarmelade 
Hæld vand i en gryde, kom bær og sukker i gryden. Lad det hele koge ved lav varme. Husk at røre rundt en gang imellem for at undgå, det brænder på. Når boblerne begynder at ”hænge sammen”, 
er marmeladen færdig. Hvis du har et stegetermometer/sukkertermometer, skal temperaturen være mellem 103° og 105°. 
Smag marmeladen til med citron, hvis du synes, den er for sød. 

Montering af kagen:
Kagebunden skæres i to dele. Det kan være svært, men fortvivl ikke, hvis bundene går lidt i stykker, det gør 
ikke noget for det endelige resultat. 
Tag en rund springform og kom den ene kagebund i den. Smør et lag hindbærmarmelade på og derefter et godt lag mørk chokolademousse. 
Kom den anden kagebund på, smør med marmelade og kom derefter den hvide chokolade-mousse på. 
Kagen stilles i køle-skabet i mindst 12 timer – eller 4 timer i fryseren. 
Pynt med sigtet, usødet kakaopulver og eventuelt chokoladespåner. 

Tip: 

Du kan komme chokoladestykker og/eller hakkede nødder i dejen, før du bager kagen. Af Bayar Tarik Fattah, Den Store Bagedyst på DR


Bayars superlækre chokoladekage 



Det skal du bruge:

Bund:

250 g hvedemel 
300 g sukker 
6 spsk. usødet kakao 
1 tsk. natron 
1 tsk. bagepulver 
1 knsp. salt 
2 æg, størrelse M 
150 g smeltet smør 
2,5 dl sødmælk 


Mørk chokolademousse:

100 g mørk chokolade, 86 % 
2 pasteuriserede æggeblommer 
5 dl piskefløde 
3½ spsk. sukker 

Hvid chokolademousse:

100 g hvid chokolade af god kvalitet 
2 pasteuriserede æggeblommer 
3 dl piskefløde 

Hindbærmarmelade:

½ dl vand 
300 g hindbær 
300 g sukker 
Eventuelt saft fra en halv citron 

Sådan gør du:

Bland hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt sammen med et piskeris eller en el-mikser. Bland æg, smeltet smør og mælk i og rør det hele grundigt sammen. 
Kom dejen i en rund springform og bag den i ovnen ved 170° i 30-35 minutter. Du ved, at kagen er færdig, når du stikker en kniv i den, og der ikke hænger dej ved. Stil kagen i køleskab i halvanden time. 

Mørk chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle ned i 2 minutter. 
Pisk fløden stiv og smag til med sukker. Bland æggeblommerne i den smeltede og let afkølede chokolademousse. Bland en smule af den piskede fløde i chokoladen og bland det godt sammen, så det bliver en homogen masse. 
Vend det sidste af fløden i og bland det hele godt sammen. Chokolademoussen kommes i køleskabet i 1-2 timer. 

Hvid chokolademousse:

Samme fremgangsmåde som den mørke chokolademousse, dog skal den hvide mousse ikke smages 
til med sukker. 
Hindbærmarmelade 
Hæld vand i en gryde, kom bær og sukker i gryden. Lad det hele koge ved lav varme. Husk at røre rundt en gang imellem for at undgå, det brænder på. Når boblerne begynder at ”hænge sammen”, 
er marmeladen færdig. Hvis du har et stegetermometer/sukkertermometer, skal temperaturen være mellem 103° og 105°. 
Smag marmeladen til med citron, hvis du synes, den er for sød. 

Montering af kagen:
Kagebunden skæres i to dele. Det kan være svært, men fortvivl ikke, hvis bundene går lidt i stykker, det gør 
ikke noget for det endelige resultat. 
Tag en rund springform og kom den ene kagebund i den. Smør et lag hindbærmarmelade på og derefter et godt lag mørk chokolademousse. 
Kom den anden kagebund på, smør med marmelade og kom derefter den hvide chokolade-mousse på. 
Kagen stilles i køle-skabet i mindst 12 timer – eller 4 timer i fryseren. 
Pynt med sigtet, usødet kakaopulver og eventuelt chokoladespåner. 

Tip: 

Du kan komme chokoladestykker og/eller hakkede nødder i dejen, før du bager kagen.

Bayars multi-chokolade kærlighed

Af Bayar Tarik Fattah, Den Store Bagedyst på DR

Bayars superlækre chokoladekage

Det skal du bruge:

Bund:

250 g hvedemel
300 g sukker
6 spsk. usødet kakao
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 æg, størrelse M
150 g smeltet smør
2,5 dl sødmælk

Mørk chokolademousse:

100 g mørk chokolade, 86 %
2 pasteuriserede æggeblommer
5 dl piskefløde
3½ spsk. sukker

Hvid chokolademousse:

100 g hvid chokolade af god kvalitet
2 pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde

Hindbærmarmelade:

½ dl vand
300 g hindbær
300 g sukker
Eventuelt saft fra en halv citron

Sådan gør du:

Bland hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt sammen med et piskeris eller en el-mikser. Bland æg, smeltet smør og mælk i og rør det hele grundigt sammen.
Kom dejen i en rund springform og bag den i ovnen ved 170° i 30-35 minutter. Du ved, at kagen er færdig, når du stikker en kniv i den, og der ikke hænger dej ved. Stil kagen i køleskab i halvanden time.

Mørk chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle ned i 2 minutter.
Pisk fløden stiv og smag til med sukker. Bland æggeblommerne i den smeltede og let afkølede chokolademousse. Bland en smule af den piskede fløde i chokoladen og bland det godt sammen, så det bliver en homogen masse.
Vend det sidste af fløden i og bland det hele godt sammen. Chokolademoussen kommes i køleskabet i 1-2 timer.

Hvid chokolademousse:

Samme fremgangsmåde som den mørke chokolademousse, dog skal den hvide mousse ikke smages
til med sukker.
Hindbærmarmelade
Hæld vand i en gryde, kom bær og sukker i gryden. Lad det hele koge ved lav varme. Husk at røre rundt en gang imellem for at undgå, det brænder på. Når boblerne begynder at ”hænge sammen”,
er marmeladen færdig. Hvis du har et stegetermometer/sukkertermometer, skal temperaturen være mellem 103° og 105°.
Smag marmeladen til med citron, hvis du synes, den er for sød.

Montering af kagen:
Kagebunden skæres i to dele. Det kan være svært, men fortvivl ikke, hvis bundene går lidt i stykker, det gør
ikke noget for det endelige resultat.
Tag en rund springform og kom den ene kagebund i den. Smør et lag hindbærmarmelade på og derefter et godt lag mørk chokolademousse.
Kom den anden kagebund på, smør med marmelade og kom derefter den hvide chokolade-mousse på.
Kagen stilles i køle-skabet i mindst 12 timer – eller 4 timer i fryseren.
Pynt med sigtet, usødet kakaopulver og eventuelt chokoladespåner.

Tip:

Du kan komme chokoladestykker og/eller hakkede nødder i dejen, før du bager kagen.

1 / 6
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Taangaard
 
Pyntet med sukkerglaserede tulipanblade 


Det skal du bruge til chokeladekagen: 
200 g chokolade, 70 %
200 g smør
100 g hvedemel
300 g sukker
6 æg
Kornene fra 1 vaniljestang

Tulipanblade:
2-3 gule tulipanhoveder
1 sammenpisket, pasteuriseret æggehvide
2-3 spsk. sukker

Bag også: Brownie

Sådan gør du
Tulipanblade: Læg tulipanbladene i vand et kort øjeblik. Dup dem forsigtigt tørre og dyp dem først i æggehvide, derefter i sukker. Lad dem tørre pået stykke bagepapir natten over. Pynt først kagen lige inden servering.

Chokoladekage: Opvarm ovnen til 180°. Beklæd en springform med bagepapir. Hak chokolade og smør og smelt begge dele i en skål over vandbad – rør, til det er glat. Pisk mel, sukker, æg og vaniljekorn med en elektrisk mikser til en tyk, lys masse. Rør chokoladeblandingen i ved lav hastighed og hæld derpå dejen i springformen. Bag kagen på næstnederste rille i den varme ovn i 40-45 min.
Kagen skal være sprød udenpå og blød indeni Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Taangaard
 
Pyntet med sukkerglaserede tulipanblade 


Det skal du bruge til chokeladekagen: 
200 g chokolade, 70 %
200 g smør
100 g hvedemel
300 g sukker
6 æg
Kornene fra 1 vaniljestang

Tulipanblade:
2-3 gule tulipanhoveder
1 sammenpisket, pasteuriseret æggehvide
2-3 spsk. sukker

Bag også: Brownie

Sådan gør du
Tulipanblade: Læg tulipanbladene i vand et kort øjeblik. Dup dem forsigtigt tørre og dyp dem først i æggehvide, derefter i sukker. Lad dem tørre pået stykke bagepapir natten over. Pynt først kagen lige inden servering.

Chokoladekage: Opvarm ovnen til 180°. Beklæd en springform med bagepapir. Hak chokolade og smør og smelt begge dele i en skål over vandbad – rør, til det er glat. Pisk mel, sukker, æg og vaniljekorn med en elektrisk mikser til en tyk, lys masse. Rør chokoladeblandingen i ved lav hastighed og hæld derpå dejen i springformen. Bag kagen på næstnederste rille i den varme ovn i 40-45 min.
Kagen skal være sprød udenpå og blød indeni

Chokoladekage

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Taangaard
 

Pyntet med sukkerglaserede tulipanblade


Det skal du bruge til chokeladekagen:

200 g chokolade, 70 %
200 g smør
100 g hvedemel
300 g sukker
6 æg
Kornene fra 1 vaniljestang

Tulipanblade:
2-3 gule tulipanhoveder
1 sammenpisket, pasteuriseret æggehvide
2-3 spsk. sukker

Bag også: Brownie [10]

Sådan gør du
Tulipanblade: Læg tulipanbladene i vand et kort øjeblik. Dup dem forsigtigt tørre og dyp dem først i æggehvide, derefter i sukker. Lad dem tørre pået stykke bagepapir natten over. Pynt først kagen lige inden servering.

Chokoladekage: Opvarm ovnen til 180°. Beklæd en springform med bagepapir. Hak chokolade og smør og smelt begge dele i en skål over vandbad – rør, til det er glat. Pisk mel, sukker, æg og vaniljekorn med en elektrisk mikser til en tyk, lys masse. Rør chokoladeblandingen i ved lav hastighed og hæld derpå dejen i springformen. Bag kagen på næstnederste rille i den varme ovn i 40-45 min.
Kagen skal være sprød udenpå og blød indeni

2 / 6
Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Taangaard
 


10-12 stykker 

Det skal du bruge til chokolademousse:

200 g valnøddekerner
125 g smeltet smør
175 g blødt smør
150 g sukker
250 g mælkechokolade
250 g mørk chokolade + lidt til pynt
6 pasteuriserede æg
kornene fra ½ vaniljestang
½ l piskefløde

Tilbehør: 

Friske hindbær

Sådan gør du:

Hak nødderne mellemfint. Bland dem med det smeltede smør og fordel blandingen i en springform (ca. 24 cm i diameter). Sæt formen koldt en stund. Pisk det bløde smør og sukkeret sammen i en skål til en luftig masse. Smelt den hakkede chokolade over et vandbad. Tilsæt æggene og pisk i 2 min. Kom den smeltede, let afkølede, chokolademasse, vaniljekorn og 1¼ dl fløde i skålen og pisk i 2 min. 

Fordel blandingen på nøddebunden og sæt formen tildækket i køleskab i mindst 4 timer. Inden servering: Pisk resten af fløden til skum og fordel skummet oven på moussen. Pynt med chokoladespåner, som skæres med en kartoffelskræller på bagsiden af en chokoladeplade. Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Taangaard
 


10-12 stykker 

Det skal du bruge til chokolademousse:

200 g valnøddekerner
125 g smeltet smør
175 g blødt smør
150 g sukker
250 g mælkechokolade
250 g mørk chokolade + lidt til pynt
6 pasteuriserede æg
kornene fra ½ vaniljestang
½ l piskefløde

Tilbehør: 

Friske hindbær

Sådan gør du:

Hak nødderne mellemfint. Bland dem med det smeltede smør og fordel blandingen i en springform (ca. 24 cm i diameter). Sæt formen koldt en stund. Pisk det bløde smør og sukkeret sammen i en skål til en luftig masse. Smelt den hakkede chokolade over et vandbad. Tilsæt æggene og pisk i 2 min. Kom den smeltede, let afkølede, chokolademasse, vaniljekorn og 1¼ dl fløde i skålen og pisk i 2 min. 

Fordel blandingen på nøddebunden og sæt formen tildækket i køleskab i mindst 4 timer. Inden servering: Pisk resten af fløden til skum og fordel skummet oven på moussen. Pynt med chokoladespåner, som skæres med en kartoffelskræller på bagsiden af en chokoladeplade.

Chokolademousse

Af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Taangaard
 

10-12 stykker

Det skal du bruge til chokolademousse:

200 g valnøddekerner
125 g smeltet smør
175 g blødt smør
150 g sukker
250 g mælkechokolade
250 g mørk chokolade + lidt til pynt
6 pasteuriserede æg
kornene fra ½ vaniljestang
½ l piskefløde

Tilbehør:

Friske hindbær

Sådan gør du:

Hak nødderne mellemfint. Bland dem med det smeltede smør og fordel blandingen i en springform (ca. 24 cm i diameter). Sæt formen koldt en stund. Pisk det bløde smør og sukkeret sammen i en skål til en luftig masse. Smelt den hakkede chokolade over et vandbad. Tilsæt æggene og pisk i 2 min. Kom den smeltede, let afkølede, chokolademasse, vaniljekorn og 1¼ dl fløde i skålen og pisk i 2 min.

Fordel blandingen på nøddebunden og sæt formen tildækket i køleskab i mindst 4 timer. Inden servering: Pisk resten af fløden til skum og fordel skummet oven på moussen. Pynt med chokoladespåner, som skæres med en kartoffelskræller på bagsiden af en chokoladeplade.

3 / 6
Af Pia Friis Andreassen
 


8 stk. 

Det skal du bruge:
250 g hakket, mørk chokolade med 70 % kakaoindhold, 8 pasteuriserede æg, 250 g flormelis, 225 g smeltet smør, 100 g mel. 

Tilbehør:
Cremefraiche.

Chokoladekage med appelsinsirup

Sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æg og flormelis luftigt. Rør smørret i chokoladen og vend blandingen i æggemassen. Pisk melet i. Fordel dejen i små smurte og melede forme. Lad dem stå koldt i køleskab i ½-1 time. Sæt dem i ovnen ved 200° og bag dem i ca. 20 min. (afhængig af formens tykkelse), til de netop har fået en fast skorpe udenpå. Kagerne skal være bløde i midten. Af Pia Friis Andreassen
 


8 stk. 

Det skal du bruge:
250 g hakket, mørk chokolade med 70 % kakaoindhold, 8 pasteuriserede æg, 250 g flormelis, 225 g smeltet smør, 100 g mel. 

Tilbehør:
Cremefraiche.

Chokoladekage med appelsinsirup

Sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æg og flormelis luftigt. Rør smørret i chokoladen og vend blandingen i æggemassen. Pisk melet i. Fordel dejen i små smurte og melede forme. Lad dem stå koldt i køleskab i ½-1 time. Sæt dem i ovnen ved 200° og bag dem i ca. 20 min. (afhængig af formens tykkelse), til de netop har fået en fast skorpe udenpå. Kagerne skal være bløde i midten.

Blødende chokoladekager

Af Pia Friis Andreassen
 

8 stk.

Det skal du bruge:
250 g hakket, mørk chokolade med 70 % kakaoindhold, 8 pasteuriserede æg, 250 g flormelis, 225 g smeltet smør, 100 g mel.

Tilbehør:
Cremefraiche.

Chokoladekage med appelsinsirup
[11]
Sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æg og flormelis luftigt. Rør smørret i chokoladen og vend blandingen i æggemassen. Pisk melet i. Fordel dejen i små smurte og melede forme. Lad dem stå koldt i køleskab i ½-1 time. Sæt dem i ovnen ved 200° og bag dem i ca. 20 min. (afhængig af formens tykkelse), til de netop har fået en fast skorpe udenpå. Kagerne skal være bløde i midten.

4 / 6
Af Pia Andreasen/Foto: Martin Tanggaard. 



(12-14 stykker)
 
Det skal du bruge :

Dej: 200 g mørk chokolade 70% 
150 g smør
5 æg (str. m/l)
225 g rørsukker
1½ tsk.bagepulver 
130 g hvedemel
Endvidere: ¾ dl 
Stroh-rom 60 % eller 80 %
 
Topping: 

300 g Mascarpone
ca. 4 spsk. akaciehonning 
1 dl cremefraiche 18 %.
 
Pynt:

 Årstidens frugter/bær, her er brugt hindbær.
 
SÅDAN GØR DU:
 
Dej: Smelt hakket chokolade og smør i en tykbundet gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker hvidt og cremet med elpisker. Rør den 
afkølede chokoladeblanding i. Sigt melet i og rør forsigtigt rundt med grydeske. Hæld dejen i en springform (ca. 27 cm i dia.), 
beklædt med bagepapir. 

Bages på anden nederste rille ved 170° i 30-35 min. Prøv efter med dejnål.
 
Topping: 

Røres sammen mens kagen bager. Sæt i køleskab. Smag evt. til med mere honning. Tag den afkølede kage over på et fad el.lign. 
Dryp rom over i cirkelbevægelser med en teske. Bred derefter topping over.
 
Lad nu kagen trække i køleskab i mindst et par timer, gerne natten over. 

Pynt med årstidens frugt/bær lige inden servering.
 
Tilberedningstid:

Ca. 3 timer, heraf arbejdstid ca. 25 min.
 
Transporteres i springform. Frugt/bær i plastbeholder. Af Pia Andreasen/Foto: Martin Tanggaard. 



(12-14 stykker)
 
Det skal du bruge :

Dej: 200 g mørk chokolade 70% 
150 g smør
5 æg (str. m/l)
225 g rørsukker
1½ tsk.bagepulver 
130 g hvedemel
Endvidere: ¾ dl 
Stroh-rom 60 % eller 80 %
 
Topping: 

300 g Mascarpone
ca. 4 spsk. akaciehonning 
1 dl cremefraiche 18 %.
 
Pynt:

 Årstidens frugter/bær, her er brugt hindbær.
 
SÅDAN GØR DU:
 
Dej: Smelt hakket chokolade og smør i en tykbundet gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker hvidt og cremet med elpisker. Rør den 
afkølede chokoladeblanding i. Sigt melet i og rør forsigtigt rundt med grydeske. Hæld dejen i en springform (ca. 27 cm i dia.), 
beklædt med bagepapir. 

Bages på anden nederste rille ved 170° i 30-35 min. Prøv efter med dejnål.
 
Topping: 

Røres sammen mens kagen bager. Sæt i køleskab. Smag evt. til med mere honning. Tag den afkølede kage over på et fad el.lign. 
Dryp rom over i cirkelbevægelser med en teske. Bred derefter topping over.
 
Lad nu kagen trække i køleskab i mindst et par timer, gerne natten over. 

Pynt med årstidens frugt/bær lige inden servering.
 
Tilberedningstid:

Ca. 3 timer, heraf arbejdstid ca. 25 min.
 
Transporteres i springform. Frugt/bær i plastbeholder.

Sveas Chokoladekage

Af Pia Andreasen/Foto: Martin Tanggaard.


(12-14 stykker)
 
Det skal du bruge :

Dej: 200 g mørk chokolade 70%
150 g smør
5 æg (str. m/l)
225 g rørsukker
1½ tsk.bagepulver
130 g hvedemel
Endvidere: ¾ dl
Stroh-rom 60 % eller 80 %
 
Topping:

300 g Mascarpone
ca. 4 spsk. akaciehonning
1 dl cremefraiche 18 %.
 
Pynt:

 Årstidens frugter/bær, her er brugt hindbær.
 
SÅDAN GØR DU:
 
Dej: Smelt hakket chokolade og smør i en tykbundet gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker hvidt og cremet med elpisker. Rør den
afkølede chokoladeblanding i. Sigt melet i og rør forsigtigt rundt med grydeske. Hæld dejen i en springform (ca. 27 cm i dia.),
beklædt med bagepapir.

Bages på anden nederste rille ved 170° i 30-35 min. Prøv efter med dejnål.
 
Topping:

Røres sammen mens kagen bager. Sæt i køleskab. Smag evt. til med mere honning. Tag den afkølede kage over på et fad el.lign.
Dryp rom over i cirkelbevægelser med en teske. Bred derefter topping over.
 
Lad nu kagen trække i køleskab i mindst et par timer, gerne natten over.

Pynt med årstidens frugt/bær lige inden servering.
 
Tilberedningstid:

Ca. 3 timer, heraf arbejdstid ca. 25 min.
 
Transporteres i springform. Frugt/bær i plastbeholder.

5 / 6

Relaterede artikler

Chokoladekage med jordbær en prinsessedrøm [12]

En prinsessedrøm: Chokoladekage med jordbærmousse og gele [12]

[13]

Pindsvin med kakao og æblemos [13]

[14]

Chokoladekager med mascarponecreme [14]

[15]

Gateau Marcel [15]

Nyeste artikler

  • Forrådt af sine nærmeste - del 1:2 [16]
  • Blinde passagerer på havets kæmper [17]
  • Brev til Mimi: Skilsmisse efter guldbrylluppet [18]
  • Ville have barn nummer tre: Fik enæggede trillinger [19]

 

Lav de fineste kager

[20]

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >> [20]

(Indeholder affiliatelinks)

Landscape 1

Der er intet som en god chokoladekage! Få flere opskrifter på uimodståelige chokoladekager på femina.dk [21]

Mangler du en opskrift på en nem chokoladekage, som også børnene kan være med til at lave? Så slå et smut forbi familiejournal.dk, der har lige præcis den opskrift [22]

1
88

Source URL: https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/kager/chokoladekage-her-er-8-favoritter

Links
[1] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2013/08/34 Lone Landmand Chokoladekage.aspx
[2] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2010/2010-14-Chokoladekage.aspx
[3] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2011/02/chokoladekage.aspx
[4] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Sund-kage/2010/2010-06-Ellys-chokoladekage.aspx
[5] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2009/2009_45_chokoladekage.aspx
[6] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2012/04/yndlings-chokoladekagen.aspx
[7] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2010/2010-29-chokoladekage-noedder.aspx
[8] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2011/11/bloedende-chokoladekager.aspx
[9] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Muffins/2009/2009-08-muffins.aspx
[10] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2009/2009_43_brownie.aspx
[11] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Chokoladekage/2011/11/chokoladekage-med-appelsinsirup.aspx
[12] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/kager/en-prinsessedroem-chokoladekage-med-jordbaermousse-og-gele
[13] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/kager/pindsvin-med-kakao-og-aeblemos
[14] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/kager/chokoladekager-med-mascarponecreme
[15] https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/kager/gateau-marcel
[16] https://www.udeoghjemme.dk/ude-og-hjemme-hos-dig/forraadt-af-sine-naermeste-del-12
[17] https://www.udeoghjemme.dk/familie/kaeledyr/blinde-passagerer-paa-havets-kaemper
[18] https://www.udeoghjemme.dk/familie/brev-til-mimi-skilsmisse-efter-guldbrylluppet
[19] https://www.udeoghjemme.dk/ville-have-barn-nummer-tre-fik-enaeggede-trillinger
[20] http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=19253&bannerid=22011&uid=udeoghjemme.dk&htmlurl=http://www.bagetid.dk/
[21] http://www.femina.dk/tags/chokoladekage
[22] http://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2012/10/42-Nem-chokoladekage.aspx