Published on Ude og Hjemme (https://www.udeoghjemme.dk)

Hjem > Espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 06/29/2013 - 10:59

Ingredienser til espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Tid: 35 minutter.
Frysetid: mindst 4 timer.
Antal: 8-10 tærtestykker.


Kiksebund med chokolade:

250 g Digestive-kiks
150 g smør
50 g mørk chokolade

En springform, Ø 24 cm

Espresso-is:

1½ spsk. neskaffe
4 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl flormelis

Pynt:

Citronmelisse
Friske ribs
Sukker

PRØV OGSÅ: Iskaffe med hasselnøddesirup [1]

Fremgangsmåde til espresso-istærte på kiksebund med chokolade

Kiksebund med chokolade: Beklæd springformen med bagepapir. Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme og lad det køle lidt af. Hak chokoladen fint. Bland kiks, smør og chokolade grundigt i en skål og pres blandingen ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag. Stil formen i køleskabet, mens du laver iscremen.

Espresso-is: Kom kaffen i en kop og knus den til et fint pulver med bagsiden af en ske. Bland fløde og den knuste kaffe i en skål og pisk det til let kaffeflødeskum med en elpisker. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skål med elpiskeren. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du får en jævn og luftig iscreme. Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen. Dæk formen med husholdningsfilm og stil den i fryseren i mindst 4 timer - og gerne til næste dag.

Servering: Tag espresso-istærten ud af fryseren 20 minutter før servering. Pynt den med citronmelisseblade og ribs vendt i sukker. Servér istærten som dessert eller som et lækkert stykke kage til eftermiddagskaffen.

PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokoladecreme
[2]

[3]

Landscape 1
1

Source URL: https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/desserter/espresso-istaerte-paa-kiksebund-med-chokolade

Links
[1] https://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Dessert/2013/05/22 Iskaffe med hasselnoeddesirup.aspx
[2] https://www.udeoghjemme.dk/Kage/Taerte/2013/05/22 Jordbaertaerte med chokoladecreme.aspx
[3] http://www.magasinetmad.dk/abonnement/MADDskOkt12.aspx?