Ca. 10 stykker
Ingredienser
100 g smør
200 g mørk chokolade
med 70 % kakao
15 dråber pebermynteolie
(kan udelades)
100 g rørsukker
1 spsk. rom
Kornene af ½ stang vanilje
4 æg
50 g majsstivelse
100 g hasselnødder
Pynt
Flormelis
PRØV OGSÅ: Lone Landmands Fragilité-kager med chokolade-nougatcreme [1]
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft).
Smelt forsigtigt smør og chokolade over svag varme i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt pebermynteolie.
Hæld rørsukker, rom, vaniljekorn og æg i en røreskål og pisk blandingen luftig og skummende.
Pisk majsstivelsen ind i æggeblandingen og pisk det smeltede smør og chokoladen i. Vend til sidst hasselnødderne i dejen og hæld den derpå i en lille springform (20 cm), der er smurt grundigt eller beklædt med bagepapir.
Sæt formen i ovnen og bag kagen i ca. 20 min., eller til centrumtemperaturen er 65°-70°.
Lad kagen køle helt af, drys den med flormelis og servér den i ikke for tykke skiver. Giv evt. vaniljeis eller friske sommerbær til.