Published on Ude og Hjemme (https://www.udeoghjemme.dk)

Hjem > Chokolade-pebermyntekage

Chokolade-pebermyntekage

Written by Kirsten Gamst On the 08/04/2015 - 19:00

Ca. 10 stykker

Ingredienser

100 g smør
200 g mørk chokolade
med 70 % kakao
15 dråber pebermynteolie
(kan udelades)
100 g rørsukker
1 spsk. rom
Kornene af ½ stang vanilje
4 æg
50 g majsstivelse
100 g hasselnødder

Pynt
Flormelis

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Fragilité-kager med chokolade-nougatcreme [1]

[2]

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft).
Smelt forsigtigt smør og chokolade over svag varme i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt pebermynteolie.
Hæld rørsukker, rom, vaniljekorn og æg i en røreskål og pisk blandingen luftig og skummende.
Pisk majsstivelsen ind i æggeblandingen og pisk det smeltede smør og chokoladen i. Vend til sidst hasselnødderne i dejen og hæld den derpå i en lille springform (20 cm), der er smurt grundigt eller beklædt med bagepapir.
Sæt formen i ovnen og bag kagen i ca. 20 min., eller til centrumtemperaturen er 65°-70°.
Lad kagen køle helt af, drys den med flormelis og servér den i ikke for tykke skiver. Giv evt. vaniljeis eller friske sommerbær til.

Landscape 1
0

Source URL: https://www.udeoghjemme.dk/opskrifter/soedt/kager/chokolade-pebermyntekage

Links
[1] http://opskrifter/soedt/kager/fragilite-kager-med-chokolade-nougatcreme
[2] http://goto.thefashion.com/out?campaign=bagetid+banner&e=er7xOBQVDqIjlBfNfCoozmM-Ov-n1N-B6Idb4bMZ_RE.&o=16