Fedtfattig kylling i karry
Opskriften på kylling i karry er beregnet til fire personer.
1 kylling, ca. 1300 g.
salt
2 æbler
3 løg
2 gulerødder
2 tsk. rapsolie
2 spsk. Karry
2 spsk. hvedemel
suppe fra kylling
500 g champignoner
Frisk citronsaft.
Tilbehør: Kogte ris (beregn 1 dl rå ris pr. person), mangochutney.
Kom kyllingen i en gryde, som ikke er meget større end kyllingen. Dæk med vand, tilsæt ½ tsk. salt og kog op. Fjern evt. skum fra overfl aden med en ske, skru ned for varmen og lad kyllingen simre i ca. 45 min. Tag kyllingen op af suppen og lad den køle lidt af. Lav saucen imens. Pil kødet af kyllingen og pluk det i mindre stykker.
Sauce: Skræl æblerne og skær dem i tern. Hak løgene groft og skær gulerødderne i tern. Varm olien op i en gryde og svits æble og grønsager ved middelhøj varme i 5 min. Tilsæt karry og hvedemel og rør godt rundt. Tilsæt 6 dl af suppen fra kyllingen. Lad karrysauce simre under låg i 15 min., rør af og til. Blend saucen, til den er fi n og blank. Tilsæt champignoner i skiver og kog i 5 min. om kødet i saucen. Spæd saucen med suppen, til du synes, den har den rigtige konsistens, og smag til med salt og evt. lidt citronsaft.
Server retten med kogte ris og mangochutney.
Sund røræg [2]
Energi pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Energifordeling:
Protein: 24 % (40 g)
Kulhydrat: 60 % (50 g)
Fedt: 16 % (13 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
En portion svarende til en sjettedel af retten med 1½ dl kogte ris og 2-3 spsk. mangochutney.
Tip
Læg mærke til, at der er 1300 g grøntsager i denne ret, dvs. over 300 g pr. person. Man kan bare ikke se det, for grøntsagerne er blendet ud i saucen og giver den en lækker konsistens og kraftig smag.