Hovedret til 3 personer
eller frokost til 4-5 personer
Ingredienser
1 fed hvidløg
1 bdt. forårsløg
Smør til formen
250 g butterdej – købt eller hjemmelavet
½ spsk. dijonsennep
200 g spinatblade
1 spsk. jomfruolivenolie
Salt og friskkværnet peber
150 g feta i tern
3 æg
1½ dl piskefløde
1 buket frisk timian
½-1 tsk. chilipasta eller ½ rød chilifrugt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft).
Hak hvidløget fint og snit forårsløgene (også toppene).
Smør et firkantet fad på ca. 20 x 30 cm og læg forsigtigt butterdejen ud i formen – lad gerne siderne hænge lidt ud over formens kant, så de ikke krymper og trækker ind mod midten.
Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden i 10-15 min. Smør den med dijonsennep, så snart den kommer ud af ovnen.
Skyl spinaten grundigt og slyng vandet ud af bladene.
Opvarm en tykbundet gryde med olivenolien og svits kortvarigt det finthakkede hvidløg heri – det må ikke brune, men skal blot blive klart.
Tilsæt spinatbladene, krydr med salt og peber og vend det rundt over god varme, til bladene er faldet sammen. Knug væden ud af bladene og fordel dem over tærtebunden sammen med de snittede forårsløg og fetaternene.
Pisk æg, fløde, timianblade og chilipasta/finthakket chili sammen og hæld blandingen over fyldet.
Sæt fadet i ovnen og bag tærten i 20-25 min., eller til massen har sat sig, og overfladen er gylden. Tiden afhænger af din ovn og af den form, du valgte.
Servér for eksempel din lækre tærte sammen med en stor skål sprød, grøn salat og syltede rødløg.