Fra kærester til kernefamilie

Stine Hesselholdt fra ”De unge mødre” er blevet mor for anden gang, men denne gang har hun en kæreste at dele både ansvar og oplevelser med.

Foto: Morten Mejnecke

20-årige Stine Hesselholdt, der er en af stjernerne i Kanal 4's populære realityprogram "De unge mødre" blev for en måned siden mor for anden gang. I forvejen har hun Isabella på halvandet år. Men hvor hun dengang med datteren blev forladt under graviditeten, har hendes nye kæreste, 28-årige Benno, støttet hende 100 procent. Og det har der været brug for.

De første to måneder led den unge mor nemlig voldsomt af kvalme og opkast, og derefter fulgte en bækkenløsning, der betød, at Stine mere eller mindre skulle opholde sig i sin seng. Og i slutningen af graviditeten oplevede hun flere gange at få veer og røg derfor ind og ud af hospitalet.

Læs også: Stine ramt af fødselsdepression

- Det var virkelig frygteligt, og jeg havde så dårlig samvittighed over for Isabella, fordi jeg slet ikke kunne være der for hende. Heldigvis var Benno der, og han sørgede for alt, siger Stine og smiler til kæresten, der fuldstændig har taget Isabella til sig som sin egen.

- Hun er skøn, og jeg betragter hende fuldstændig som min, siger Benno, hvilket straks bekræftes af den lille krølhårede pige, der konsekvent kalder ham for far. Parret fra Holbæk havde kun lige kendt hinanden i to måneder, før Stine stod med en positiv graviditetstest, og det var da også med bange anelser, at hun viste den til sin nye kæreste.

Bange for at blive forladt
- Jeg var virkelig bange for at blive forladt igen, så jeg havde besluttet, at det skulle være op til Benno, hvorvidt han ville være far eller ej. Men da jeg fortalte det, smilede han bare til mig. Jeg blev vildt lettet over, at han blev så glad, fortæller Stine, der endte med at få en lidt mere dramatisk fødsel end ventet. Tre uger før termin gik fødslen nemlig i gang, og selv om Benjamin vejede og målte fint, var der noget galt med hans vejrtrækning. Så kort efter måtte den unge mor blot se til, mens lægerne satte iltslange, elektroder og sonde på hendes lille nyfødte søn.

- Det var voldsomt, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle reagere. Men jeg var på en måde også tryg ved, at lægerne overvågede ham, så vi kunne være sikre på, at han trak vejret, siger Stine, der var indlagt en hel uge med lille Benjamin, der også måtte i lyskasse i halvandet døgn på grund gulsot.

Læs også: Stines mor må ikke se sine børnebørn

- Da kunne jeg godt have brugt Benno ved min side, men han var jo hjemme ved Isabella. Jeg var bare meget bekymret, for jeg har jo prøvet at stå helt alene, da Isabella blev født, og det ønskede jeg bare ikke igen, siger Stine, der heldigvis er blevet helt overbevist om, at Benno ikke forsvinder nogen steder hen.

- Han har virkelig overrasket mig. Han vågner, før jeg gør, hvis Benjamin giver lyd fra sig, og han er rigtig god til at give ham sutteflaske om natten, så jeg får min nattesøvn. Og dét at jeg kan tage et bad, fordi vi er to til at passe ham, er så rart. Det er virkelig en fordel at være to, når man bliver forældre, smiler Stine

De unge mødre 1. afsnit af 9. sæson from Jørgen Larsen on Vimeo.