Tino er mormors øjesten

48-årige Britta Navarana Rasmussen fra De unge mødre vil sine børn det bedste, og hun forguder barnebarnet Tino på tre år.

Foto: Morten Mejnecke

Hvis der er noget, der kan slå 48-årige Britta Navarana Rasmussen ud, så er det, når hendes datter, 19-årige Malou Stella fra De unge mødre, snakker om at flytte til København.

- Jeg synes, det er så egoistisk af hende. Jeg kan da ikke undvære hende og Tino, siger Britta, som ofte selv også optræder i realityserien.

Læs også om mor Brittas frygtelige barndom

Skændes for åben skærm
- Vi skændes ofte på tv, men det er helt okay med mig. Det er jo vores hverdag. Malou Stella er nogle gange lidt for impulsiv og tænker ikke på konsekvenserne, og så kan jeg ikke lade være med at blande mig, siger Britta, der lige for tiden har datteren og barnebarnet boende hos sig i hjemmet i Hedensted.

Malou Stella er ellers flyttet hjemmefra med Tino en hel del gange, men hver gang er hun vendt hjem til sin mor.

Malou Stella: Uden hjælp fra mor går det ikke

Vil sine børn det bedste
- Det kan godt være, at nogen synes, jeg er en hønemor, men jeg vil jo bare mine piger det godt. De skal ikke opleve det svigt, jeg selv oplevede som barn, fortæller Britta, der også er mor til Tabita på 17 år.
Britta selv voksede op på Grønland hos en mor, der var alkoholiker.

Som syv-årig røg hun på en institution i Danmark, og efter et års tid kom hun i pleje hos en familie, som hun lige siden har betragtet som sin "rigtige" familie.

For ni år siden blev hun skilt fra døtrenes far og har været alene lige siden.

Læs også om Camilla Framnes, som skal skilles

Barnebarnet betyder alt
Så da dengang 15-årige Malou Stella for fire år siden afslørede, at hun var gravid, var Britta alene om at udbryde: "Min lille pige - hvad gør vi nu?"

- Malou var jo selv et barn, og nu skulle hun være mor. Men da jeg havde fordøjet det, vidste jeg også, at vi nok skulle klare det.

Og Tino er det hele værd. Han betyder alt.

Men jeg har sagt til Malou, at hun godt må vente nogle år med barn nummer to, siger Britta og smiler.

Læs også om danske Anne Dorthe, der føder børn til de rige