Jeg har ikke brug for psykolog

Luksusfældens spareforslag faldt ikke i god jord hos 22-årige Louise Pedersen fra Fredensborg. Trods eksperternes anbefaling er hun startet i uddannelse, og har desuden droppet psykologbehandlingen for købemani.

- I opfører jeg som nogle forkælede teenagere med forældrenes kreditkort. Sådan lød dundertalen fra Luksusfældens nye mand Gustav Juul til Louise og Tony fra Fredensborg, som tv-3-seerne mødte tirsdag aften.
Trods en samlet gæld på ca. en halv million kroner, afslog Louise Pedersen og eks-kæresten Tony at efterleve Luksusfældens nye budget, der blandt andet betød et farvel til bil og internet.

- Det overforbrug, som de regner ud, passer simpelthen ikke. De siger, at vi skulle have optaget lån for 16.000 kroner på tre måneder. Det kan jeg slet ikke forholde mig til. Jeg har ikke det forbrug, som jeg bliver udstillet for. Sådan hænger mit liv ikke sammen. Det ville være uanstændigt at leve sådan, når man har børn, siger Louise Pedersen om eksperternes fremstilling af økonomien. Louise nægtede at aflevere bilen tilbage og opgive drømmen om en uddannelse. Siden har hun dog besluttet at sælge bilen, men beslutningen om uddannelse står fast.
- Jeg er begyndt på 10. klasse, så jeg senere kan tage enten en sygeplejerske- eller jordemoderuddannelse, lyder det fra Louise, som er flyttet alene med børnene til en lejlighed i Hillerød.

Nej tak til psykolog
Det var især Louises tøjskab, som fik Gustav Juul og Mette Reissmann til at tage affære. Louise blev sendt i genbrugsbutik for at handle tøj til børnene og videre til psykolog for at slippe af med trangen til at købe.
- Jeg kan godt lide at købe dyrt tøj, men så har jeg også det mindre. Jeg kan godt lide Miss Sixty jeans til 700-800 kroner, men så har jeg også kun tre par, hvor andre måske har ti par billige jeans. I programmet bliver det fremstillet, som om jeg har noget imod brugt tøj. Det har jeg ikke, men det er ikke fedt at købe med tv på. Jeg føler mig meget udstillet, siger Louise, der helt har valgt at droppe de ti psykologtimer, som hun fik til behandling for købemani. Ifølge hende er de ramt helt ved siden af.

Kærligheden brast
Tirsdagens afsnit slutter med, at seerne får at vide, at parret er gået fra hinanden, men reelt var de gået fra hinanden, inden optagelserne gik i gang i januar 2010, fortæller Louise. Men den beslutning havde ikke noget at gøre med parrets anstrengte økonomi.
- Det var en fejl, at vi var sammen. Vi skulle ikke have prøvet igen, siger Louise, der nu er alenemor for Malte på 3 år og Sofie på 1½ år. De er flyttet fra huset i Fredensborg til en lejlighed i Hillerød, og faktisk er Louise økonomi bedre som studerende på SU
- Jeg har mine fordele ved at være alenemor. Jeg får noget ekstra som enlig forsørger på SU, og så er vi flyttet til en billig lejlighed, siger Louise.

Læs om deltagerne fra tidligere sæsoner