Min store sorg

Bag Kurt Thyboes hårde facade gemmer der sig en stor sorg. Sønnen Tom blev kun 14 år.

Michael Bang/Starpress og AOP

Selvom Kurt Thyboe var synligt berørt over at skulle forlade danseshowet som den første, forsøgte han at opretholde den hårde facade.

- Jeg har sat min fod ned og sat mit aftryk. Selvfølgelig er der flænger i min stolthed, men det, der der fik mig til at græde, det var, at alle de professionelle dansere sagde: "Respekt. Hold kæft,
hvor kan du fyre den af, tænk hvis vi kunne det, når vi bliver 70." Det var stort. Så jeg går herfra med opløftet hoved, fortæller journalisten, forfatteren og boksekommentatoren, der har tabt ni
kilo, som følge af de tre ugers intensive træning.

- Jeg har slåsset, kæmpet og tabt. Det er cool, mand. Sådan er livet. Der er en ny dag i morgen.

Mit livs lykke:
Det er at leve i dag. For et par år siden lå jeg på hospitalet og sloges for mit liv. Da jeg kom ud, havde jeg kun en liter lungekapacitet - så bare det, at være levende er fantastisk.

Mit livs scoop:
Det var nok, da jeg i 1967 som helt ung journalist ringede til Mohammed Ali. Det var hans kone, der tog telefonen, han var ikke hjemme. Jeg lagde mit nummer, og så ringede han sgu tilbage. Det var stort - det var en kickstart for mig i mit fag.

Mit livs sorg:
Da min søn Tom døde i armene på mig efter et astmaanfald. Han blev kun 14 år. Det kan du aldrig komme over, og en stor del af mit hjerte er dødt i dag - stadigvæk.

Mit livs hemmelighed:
Min kvinde, som har haft det mod at elske mig i snart 35 år lige meget hvad. Hun er flammen og inspirationen. Hun er den der får mig op, når jeg er langt nede. Men hun er fandeme også hende,
der får mig ned, når jeg er højt oppe. Det er vokset til et ubrydeligt venskab - vi er nærmest to sjæle, der er vokset sammen.

Mit livs fejl:
Jeg bliver hysterisk, når der er noget, der ikke vil lykkes. Mest på mig selv. Jeg ved ikke om det er en fejl ... jo, det er en fejl.

Hvorfor sagde du ja til at deltage:
Jeg er meget forfængelig. Jeg blevet ringet op og spurgt om jeg ikke ville være med. Jeg sagde: Aldrig, det bliver rent Jurassic Park. Så sagde hun: Hør nu her Kurt, du er kongen. Og så sagde jeg: Ja, for fanden, så røg jeg på. Når nogen pirrer mig og siger, at det kan du ikke, så skal jeg vise dem...