Hun flirter med mine dates

Karins veninde har en tendens til at flirte med hendes dates. Nu har hun mødt en mand hun er meget glad for, men tør ikke præsentere ham for veninden, da hun er bange for, at hun vil prøve at stjæle ham. Hvad skal hun gøre? Læs svaret her.

Jeg har en veninde, som jeg mødte for snart tre år siden. I starten sås vi meget tit. Vi er begge i midten af 40’erne, singler og har ikke nogen børn. Vi går tit ud og fester og danser og har det sjovt sammen. Men jeg har også bemærket, at hun altid bliver interesseret i de samme mænd som mig. Hvis jeg for eksempel danser med en, så går der ikke lang tid, før hun på en eller anden måde får sneget sig ind på os og overtaget ham. Det er både irriterende, og det piller da også lidt ved min selvtillid. Sidste gang, jeg var i byen uden hende, mødte jeg en mand, som jeg er meget interesseret i. Men jeg har ikke ”turdet” fortælle hende om ham eller præsenteret ham for hende, for jeg er bange for, at hun så vil begynde at flirte med ham og måske tage ham fra mig. Hvad skal jeg gøre? 
Hilsen Karin

 

Kære Karin

Det er svært at vide, hvorfor din veninde opfører sig, som hun gør – det kunne tyde på en form for umodenhed og måske et behov for at konkurrere. Men det er da irriterende og også en smule respektløst, synes jeg. Jeg synes, du skal tage en snak med hende om det, hvor du fortæller hende, hvordan du oplever, hun opfører sig, når I er i byen sammen, og se, hvordan hun reagerer på det. Det kan være, hun bare slår det hen, men det kan også være, at hun faktisk lytter efter og gerne vil prøve at respektere det. Under alle omstændigheder synes jeg, du skal vente med at præsen­tere dit nye bekendtskab for hende, indtil jeres relation er blevet lidt mere stabil. Hvis han oprigtigt er interesseret i dig, burde din veninde ikke være en trussel, selv om hun flirter med ham, når/hvis de mødes. Og hvis hun alligevel ikke vil respek­tere, at din kæreste (eller hvad han nu er) er ”forbudt område”, ja, så synes jeg, du skal overveje jeres venskab, og om det er det værd. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg er så jaloux