Parforhold

Parforhold

Alle artikler

Horoskoper

Parforhold

Vi klager, når vi er i et parforhold, og vi klager, når vi ikke er det. Noget tyder på, at vi er svære at stille tilfredse, men måske er det i virkeligheden også okay at være lidt utilfreds indimellem. Du er i hvert fald ikke ene om det – og det er vist også lidt urealistisk at tro på, at man i et parforhold kan være tilfreds 100 procent af tiden. Ethvert længerevarende parforhold skal igennem en lang række faser – nogle bedre end andre.

Lige præcis parforholdet kan nemlig give anledning til utallige skrupler. Derfor kan du på denne side læse en masse om parforhold – både om, når det viser sig fra den bedste side, og når det viser sig fra den værste. Ingen kommer igennem et forhold uden bump på vejen, og de bump skal vi hjælpe hinanden over! For én ting er sikkert: Du er ikke den første, der er stødt på lige præcis dét bump.

Men det gode ved bump er, at de ikke nødvendigvis er en ende på det hele – ofte kommer man let over det for så at befinde sig på en lige, let vej igen. På denne side kan du derfor finde en masse tips til parforholdet og til bedst muligt at tackle de følelser, du måtte tumle rundt med.

Parforhold i krise

Uanset hvor højt man elsker hinanden, kan der indimellem opstå kriser i et forhold – store som små. De kan selvfølgelig udspringe af, at man måske ikke elsker hinanden så meget mere, og det kan da også være svært at holde den samme gnist hele vejen gennem et forhold. Men det tager tid at være en god kæreste, og det kræver en indsats. Det store spørgsmål er, om du er villig til at give den indsats? Hvis du er, kan du her læse om, hvordan du finder tid til at være en god kæreste eller læse vores tips til at bevare kærligheden i forholdet

Et parforhold kan dog desværre ikke altid reddes ved blot at følge disse råd – og nogle gange er du måske i tvivl, om det overhovedet er værd at redde?

Utroskab

Rigtig mange oplever på ét eller andet tidspunkt i sit liv at befinde sig i et forhold med utroskab. Og så er det store spørgsmål, om man vil forsøge at tilgive sin partner, eller om man vil droppe forholdet på stedet. Det er ofte en rigtig stor beslutning, og der findes ikke noget rigtigt svar, selvom du sikkert ofte har hørt ordene: ”Én gang utro, altid utro”. For det er ikke nødvendigvis sandt. På denne side kan du også (blandt andet) læse vores sex- og samlivsekspert Helle Hartz’ svar til en fortvivlet læser, hvis mand har været hende utro. Her sætter Helle Hartz også netop ord på de følelser, man kan have i et forhold med utroskab:

- Utroskab er en svær størrelse og det er oftest sådan, at den har langt større konsekvenser for den, der er blevet bedraget, end for den, der har gjort det. Tilliden har fået et kæmpe knæk og det kan være svært, måske endda umuligt, at genoprette den igen.

Grøn af jalousi

Forsøger man at genoprette tilliden og forholdet igen, så er det oftere lettere sagt end gjort. Specielt jalousi kan komme til at spille en enorm rolle, og pludselig tager man sig selv i at tjekke partnerens mails og sms’er. Selvom du måske føler dig nok så ussel, når du gør det, så er du ikke alene. I denne artikel kan du læse, hvor mange der egentlig tjekker partnerens beskeder.

Jalousi kan selvfølgelig også opstå af mange andre årsager end utroskab, og nogle gange kan man også tage sin jalousi fra et tidligere forhold med til det næste. Nok er det irrationelt, men det er ikke ualmindeligt.

Jalousien kan også ofte opstå, når man har været i et forhold i en længere periode; pludselig kan man nemlig begynde at tænke lidt på andre mænd/kvinder end sin partner. Også det er meget normalt: Man kan nemlig sagtens være seksuelt tiltrukket af en anden person uden egentlig at ville det. Her kan du læse vores sex- og samlivseksperts bedste råd til en fortvivlet læser, der tænder på en anden mand, selvom hun er lykkeligt gift. Kemi og kærlighed er ikke altid det samme…

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Ved problemer som disse er Helle Hartz slet ikke i tvivl om, hvad der er det vigtigste i et parforhold:

- Kommunikation er alfa og omega i et parforhold.

Det er vigtigt at kunne kommunikere og fortælle hinanden, hvordan man har det. Og nogle gange kræver det en stor indsats at få opbygget tillid – men det kan være det hele værd:

- Sand kærlighed er (også) at kunne tilgive hinandens fejltrin, skriver Helle Hartz i denne artikel

Når det drejer sig om, hvad der ellers er vigtigt i et parforhold, kan man ikke give et enkelt svar – lige så mange forskellige forhold der er, lige så mange forskellige definitioner er der af, hvad der er et godt parforhold.

Og måske er et godt parforhold for dig slet ikke forbundet med det at være et ”par” – i hvert fald ikke eksklusivt. Det er ikke alle, der finder det naturligt at befinde sig i et monogamt forhold. Rent faktisk er det heller ikke naturligt – det kan du læse mere om i denne artikel om monogami. Her peger Magrethe Vadmand også netop på, at det er forskelligt fra person til person, hvad der er det mest rigtige:

- Nogle mennesker lever monogamt og er hinanden utro, eller lever monogamt og drømmer om noget andet. Andre mennesker lever i åbne forhold og har svært ved at binde sig eller længes efter mere tryghed. Men ingen af delene er sandt for alle.

Knust eller klar til at tage fat igen?

Selvom denne side omhandler parforhold, kan du også læse om, hvordan du bedst muligt kommer videre efter et endt parforhold. For eksempel kan du læse om, hvordan du kommer godt gennem en skilsmisse eller om, hvordan du kommer dig over din kærestesorg. Her kan du finde tips og råd til bedst muligt at komme videre. Når det så er sagt, så er der selvfølgelig ikke en let opskrift på lykke, og vi reagerer alle forskelligt i sådanne situationer – og intet er forkert.

Lige præcis dét er også i centrum for denne side: Intet er rigtigt og forkert. Men uanset hvordan dit forhold ser ud, eller hvilken fase det må befinde sig i, så kan det altid hjælpe at få nogle gode råd eller høre fra andre, der måske har prøvet det samme.

Med denne side håber vi på at kunne hjælpe dig lidt på vej til at finde lige præcis det forhold, der passer til dig og som gør dig lykkelig.