Sex

Sex

Alle artikler

Horoskoper

Sex

Sex er noget, der fylder meget i hverdagen. Faktisk mener man, at mænd tænker på sex 19 gange dagligt, og at kvinder gør det 10 gange om dagen. Men hvad tænker man så om sex? Det er meget forskelligt fra person til person, og desværre forbinder ikke alle sex med en fantastisk oplevelse. For nogle kan det blive en byrde at skulle gennemføre et samleje, mens andre ikke kan vente med at komme hjem at være nøgen.

Men sex skal helst være dejligt for os alle, og derfor kan du her på siden læse en masse om, hvordan du forbedrer dit sexliv. Blandt andet kan du læse om, hvordan du får mere lyst og om, hvordan mindfulness kan øge din sexlyst.

Tips og råd

Men måske er det ikke lysten, der er problemet – nogle gange kan man have nok så meget lyst til sex og ende med at blive skuffet, fordi samlejet igen endte med at blive rutinepræget. Det er ofte det, der sker, når man har været i et parforhold i en længere periode. Faktisk er der et dansk studie, der viser, at det kan gå ud over kvinders sexlyst, når parforholdet har varet i flere år.

- Når vi ser på kvinder, som har været i et parforhold i mere end syv år, har de en femdobling af risikoen for lav lyst i forhold til kvinder, som har været i et parforhold i mindre end to år, fortæller Sarah Wåhlin-Jacobsen, som er læge og ph.d.-studerende på Sexologisk Klinik på Rigshospitalet i København.

Du kan læse mere om undersøgelsen i vores artikel om manglende sexlyst i parforholdet.

Men igen er vi forskellige: Hvor nogle vil se det som en lettelse bare at kunne slappe af i sin partners selskab og dyrke sex, som man plejer, vil andre føle frustration over altid at ende i den samme missionærstilling. Heldigvis er der hjælp at hente på den front, og på denne side giver vi dig for eksempel 20 tips til at pifte parforholdet op med frække lege, og desuden kan du læse vores sexekspert Helle Hartz’ råd til en frustreret læser, der keder sig over sit sexliv.

Sex i forholdet – eller mangel på samme

Og hun er ikke alene om den følelse. Ufatteligt mange i et parforhold har følelsen af at kede sig, og det er nok de færreste, der formår at holde samlejet på samme ekstreme niveau som i begyndelsen af et forhold, hvor man knapt kan holde fingrene fra hinanden. Med tiden vil den glød for de fleste brænde langsomt ud i takt med, at man får en dagligdag sammen, hvor der altså er andre ting, der skal passes, end lige ens sexliv.

Men sex-livet skal altså også passes! Og hvis I er kommet ind i en lidt rutinepræget og måske ligefrem kedelig periode, så er Helle Hartz’ bedste råd at tale med hinanden:

- Kommunikation er alfa og omega i et parforhold – både i dagligdagen og på lagnerne.

Sammen kan man råde bod på meget, og ved at snakke sammen kan I måske finde frem til det, der er den bedste løsning for netop jer – om det så er ved at læse erotisk litteratur som forspil eller ved på anden måde at booste jeres parforhold.

Det kan også være, at du og din partner simpelthen bare er tilfredse med sex-situationen som den er, selvom den måske ikke er noget at prale af. Og det er også helt i orden.

- Hvis begge har snakket om det og er nået frem til, at det måske er lidt sløjt på sex-fronten, men at der ikke er nogen, der savner det, og begge er enige om frekvensen af, hvor tit man skal være sammen, så er det fint. I den snak kan man samtidig aftale, at hvis den ene part på et tidspunkt skulle føle sig understimuleret eller savner sex, så er det op til vedkommende at tage bladet fra munden og sige det til den anden. Ikke noget misforstået tankelæsning her, skriver Helle Hartz i sin artikel.

Single-sex

Men man kan jo også være alene med sine tanker uden en partner at dele dem med, og det er jo ikke kun folk i et parforhold, der kan være frustreret over deres sexliv. Rigtig mange enlige går også og tumler med problemer af den ene eller anden slags. Typisk er det også problemer, der beror på manglende viden om sex. Derfor vil du også her kunne finde svar på mange af de spørgsmål, som du måske tumler rundt med: Hvordan opnår jeg en orgasme? Hvordan føles det, når han kommer? Hvordan kan jeg være sikker på min egen seksualitet? Er sex-orgasmer sundere end onani? Hvor tit er det normalt at have sex?

Sidstnævnte spørgsmål er et af de rigtigt hyppige. Men når det kommer til sex, er der intet, der er ”normalt”. Det siger i hvert fald Helle Hartz:

- Vi mennesker er flokdyr, og vi har det med at sammenligne os med andre, uanset om det drejer sig om tøj, mad, indretning og ja, sex. Vi har det også med at generalisere og definere, hvad vi synes er ”normalt”. Også inden for sex. Udtrykket ”et onsdags- og lørdagsput” fortæller os jo, at vi skal have sex mindst to gange om ugen. Og så vil man måske tænke ”er det normalen?” Og hvad så, hvis man ikke har det?

Ja, så er det altså også bare helt fint. Hav sex, når du har lyst – det er nu engang det bedste. 

Har du lyst?

Men hvad har du egentlig lyst til? Det er også utroligt vigtigt at vide noget om for at opnå et godt sexliv: Hvad fantaserer du om? Hvad tænder du på? Hvordan vil du helst røres ved? Og har du overhovedet lyst til sex lige nu? Ved at kende dig selv kan du nemlig videreformidle dine tanker og lyster til din seksuelle partner og opnå lige præcis det, vi alle fantaserer og drømmer om: Et godt sexliv.

Med denne side håber vi på at kunne hjælpe dig lidt på vej, for viden og gode råd kan være et rigtig stort skridt på vejen mod et bedre sexliv.