Derfor skal I ikke kaste mudder efter hinanden

Forsvarer du alle angreb fra din kæreste med at kaste mudder tilbage på ham? Det bør du nok genoverveje, for forskning viser, at det er den direkte vej ud af et forhold.

Hvis din kæreste fortæller dig, at han er frustreret over noget, du altid gør, svarer du så med et: "Jamen du gør også sådan og sådan"? Eller modtager du kritikken under så meget drama og tårer, at han får det skidt med overhovedet at have bragt det på banen?

Se her, hvorfor du ikke har en kæreste

Kan du svare "Ja" på det det ene eller begge scenarier, ja så er du på vej ud af en tangent som meget vel kan ende med at slå jeres parforhold i stykker, skriver Psychology Today.

Skyld-trip er ikke vejen til et sundt forhold, forklarer psykolog, Ph.D. og forfatter, Guy Winch, som har kigget nærmere på undersøgelser fra University of Auckland og University of New Hampshire, og han forklarer:

- At give din partner skyldfølelse vil altid give bagslag. Du får måske en form for tilfredsstillelse på den korte bane (fordi din partner trækker kritikken tilbage og tilbyder dig tryghed), men det er ødelæggende på den lange bane.

Er du blevet afvist? Læs her, hvorfor det gør så ondt

Din partner trækker sig

Forskningen peger på, at Guy Winch har helt ret i sin udtalelse om, at det ødelægger alt på den lange bane, hvis du hele tiden giver din partner skyldfølelse.

Studierne viste, at de folk, som oplever meget voldsomme sårede følelser, hver gang de modtager kritik fra deres partner, er mere tilbøjelige til efterfølgende at få partneren til at føle dårlig samvittighed omkring det. Det gør de ved at græde, komme med udbrud, tilbageangreb og i det hele taget reagere enormt voldsomt. Og ofte lykkedes det dem at give partneren dårlig samvittighed, men her er ulempen så, at de samtidig med skylden også vil føle et betydeligt fald i tilfredsstillelse i forholdet.

Hvis I bruger de samme slags ord, så er I måske skabt for hinanden - se hvorfor her


Altså, den der påfører den anden skyld, overvejer ikke at det samtidig vil skubbe deres partner væk og sørge for, at denne ikke er glad i forholdet, forklarer Guy Winch og kommer med et par gode råd til, hvordan du i stedet håndterer kritik, hvis dine følelser ofte bliver meget sårede:

  • Lad din partner vide, at du har tendens til at reagere meget følelsesmæssigt på kritik og ofte oplever det som sårende, selv når kritikken er berettiget.
  • Lad din partner vide, at på trods af disse automatiske følelser, så hører du kritikken og vil gerne tage den til dig.
  • Lad din partner vide, at du ikke har disse følelser for at fjerne fokus fra kritikken.
  • Bed om en kort pause, så du kan falde ned og organisere dine tanker.
  • Vend tilbage til samtalen, når du roligt kan sige, at du har en klar forståelse for kritikken, hvad dine tanker er til denne kritik og at det sårer dine følelser


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-