Jens Werner er Danmarks største gentleman

Tingene foregår korrekt, når man er gift med Jens Werner. Det har Anette nu været i 12 år.

Foto: Steen Wrem

Man kan ikke se hende, når Vild med Dans kører over skærmen. Men hun sidder på sin faste plads lige bag Jens Werner, og så snart kameraerne slukker, vender han sig mod hende og siger: Hvad synes du? Var min bedømmelse okay?
Anette og Jens Werner har dannet par i 12 år. De passer helt rigtigt sammen. Både som dansere, som forældre til deres to børn, Nikolaj og Isabella, som kolleger på deres danseskole i Værløse - og som mennesker.

Tilfældigt møde
Anette er selv en dansepige. Som barn startede hun på den lokale danseskole, indtil hun 12 år efter brød ud og startede hos Britt Bendixen. Dengang havde hun kun hørt om Jens Werner. Det havde alle i danseverdenen, for han var jo verdensmester. Anette var 24 år, da hun til et afdansningsbal i Herlev Hallen kom til at stirre direkte ind i hans nakke, fordi hun fik pladsen bag ham.

På skødet havde Anette sin søsters etårige søn, som var mere vild med at hive i Jens' jakke end med dansen. - Lad manden være, hviskede Anette flere gange. Til sidst måtte hun gå lidt rundt med den energifyldte dreng. Tilfældigvis kom Jens på samme mission, fordi han havde selskab af sin brors etårige datter. På den måde kom Jens og Anette i snak om løst og fast, og da Anette sidst på dagen forlod hallen, stoppede Jens hende.

- Du ser altså sød ud. Må jeg ikke invitere dig på middag, spurgte den galante danser. Så stak han Anette sit telefonnummer.

Gentleman
Anette oplevede det berømte klik, da hun sad til middagen med Jens. De to har været sammen lige siden, og selvom der er gået tolv år, har Jens aldrig lagt sine gentleman-manerer fra sig.

- Han er jo verdens største gentleman. Han giver mig stadig frakken på og trækker stolen ud, og jeg får rigtig mange blomster og komplimenter. Jens er opmærksom på mig 24 timer i døgnet. Han elsker også at overraske mig med ting, han har arrangeret. Det er jeg knap så god til at tage imod. Jeg kgodt lide at have kontrol, siger Anette, som ikke er i tvivl om, hvor Jens' gentleman-gener kommer fra.

- I gamle dage sendte man jo sine børn på danseskole, så de kunne lære, hvordan man opfører sig, sige hun. I dag driver Anette og Jens selv danseskolen, Jens Werner Dans. En drøm, de kastede sig ud i for seks år siden. Om drømmen ville overleve mere end en sæson, anede de ikke. Men de ønskede at bruge mere tid sammen i hverdagen i stedet for at tage hver til sit, så de besluttede at stå sammen om undervisningen på alle hold.

Friede i paradis
Sådan kom det nu ikke helt til at gå. Jens Werner klarede nøjagtig 10 minutter som danselærer på børneholdet. Så sagde han til Anette: "Ved du hvad, skat. Det er du meget bedre til end mig." Sådan blev det. Anette underviser i dag børnene, Jens Werner tager sig af eliteparrene og sammen står de for ægtepar-holdene. Det er de aftener, hvor de også selv får lov til at danse med hinanden. Det er arbejde, men også fornøjelse.

- Vi elsker simpelthen at danse sammen. Og vi passer så godt sammen, siger Anette, som dog understreger, at det ikke er lutter vals og sød musik at drive en danseskole med sin ægtemand.

Ellers drejer hendes liv sig meget om dansen. Det var selvfølgelig også i forbindelse med karnevallet i Rio de Janeiro, at Anette rejste på ferie til Brasilien med Jens for 11 år siden, da de var helt nyforelskede. Hvad Anette ikke vidste, var, at Jens inden havde forberedt et frieri ned til mindste detalje.

Jens friede på den smukkeste ø, og da Anette havde givet ham sit ja, dansede de med i det gigantiske sambaoptog - begge iført stramme blå bukser, bare maver og kæmpe fiskehoveder. - Vi så helt åndsvage ud, og jeg tror aldrig, jeg har grinet så meget.