Tre døgn om at føde

Valdemar ville ikke ud, da lægerne satte Belinda i gang 14 dage over termin. Efter 3 dage med veer hvert 3. minut, uden søvn og mad, fik Belinda en epiduralblokade. Hendes krop var ved at give op.

Tre dage inde i Belindas fødsel talte lægerne om, at de måske ville blive nød til at give Belinda et kejsersnit. Hun havde haft veer i mere end 60 timer uden at sove eller spise. Hun var træt og afkræftet, og de mente ikke, at hun ville være i stand til selv at presse sit barn ud.

-Ikke tale om. Så længe Valdemars hjertelyd ikke dykkede, så var jeg opsat på, at jeg skulle føde naturligt. Jeg var ung, og selvfølgelig kunne jeg det, fortæller 28-årige Belinda Eritsø Hansen fra Otterup.

Valdemar ville ikke ud

Da hun endelig havde åbnet sig 10 cm, 70 timer efter hendes veer var startet, og hun måtte presse, gik det stadig lige så langsomt. Hvor de fleste fødende kvinder presser deres barn ud på max en time, var Belinda to en halv time om at presse Valdemar ud.

-Han ville åbenbart ikke ud. Jeg troede ikke på jordmødrene, som sagde, at han pressede sig selv tilbage, hver gang jeg havde haft en presseve. Derfor satte de et spejl op, så jeg kunne følge med. Med mine egne øjne, kunne jeg se, at jeg ganske rigtig fik presset ham ned, som jeg skulle. Men hver gang veen stoppede, rettede han skuldrene ud, så han gled tilbage igen, forklarer Belinda.

Sat i gang

Hun var gået 14 dage over tid, da jordmødrene på OUH ville sætte hende i gang. Belinda mødte på gynækologisk afdeling d.29.maj 2009 tidligt om morgenen. Man ville sætte fødslen i gang ved hjælp af akupunktur og hindeløsning.

Læs også: Vandet var gået og Helen måtte køre 370 km for at føde. Fødslen tog 6 dage

-Jeg fik 7 nåle i ryggen, som jeg lå med i en time. Det trak ned i benene, og det skulle have trukket i bækkenet. Da jordemoderen skulle løsne min hinde, føltes det, som om hun var ved at trække hele mit underliv ud. Det var ret voldsomt, husker Belinda.

Sendt hjem fra fødegangen

Hun og Valdemars far Jeppe tog hjem efter igangsættelsen, men da Belinda fik veer med tre minutters mellemrum samme aften, tog de tilbage på hospitalet.

-Jeg var kun 1 cm åben, og de sendte os hjem for at sove. Min søn lå og vendte og drejede sig i maven, og jeg var alt for besværet af min vægt. Jeg er jo en lille spinkel pige, og jeg havde taget 43 kilo på. Jeg kunne ikke sove, og jeg sov ikke et eneste minut under hele forløbet. Tiden mellem veerne var for kort, forklarer Belinda.

Dag 2

På 2. dagen var hun kun 3 cm åben om aftenen efter et helt døgn med veer hvert 3. minut. Hun og Jeppe tog igen på hospitalet, hvor en jordemoder fik ondt af Belinda og gav hende noget morfin i håbet om, at hun ville kunne sove.

Læs også: Drama på fødestuen. Hasse vejede 470 g og var død, men kom tilbage til livet på mors bryst

-Jeg kunne ikke finde ro. Vi fik en enestue, og Jeppe fik lov at sove der. Selvom jeg var vågen hele natten, husker jeg den som en dejlig fredsfyldt nat. Jeg var fuld af optimisme og glædede mig til at blive mor, mens veerne blev ved med at rase i min krop, fortæller Belinda.

Dag 3

Trediedagen startede med, at en ny jordmor ville lave et badekar til Belinda, for at gøre veerne mere effektive. Belinda var kun 4½ cm åben.

-Badekarret virkede stik modsat. Min krop afbrød alle veerne og jeg fik ondt i alle mine muskler. Jeg sad i det varme vand i 20 minutter, til jeg blev dårlig og måtte op, husker Belinda.

6 mislykkede epiduralblokader

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

9-årig pige dræbt i trampolin-ulykke
Blev invalid af HPV-vaccinen
13årig gravede sig op fra sin egen grav

Kl 10 kom en overlæge og en nyuddannet læge, som skulle lægge en epidural-blokade. Men den stakkels unge læge stak forkert 6 gange og måtte opgive. To af stikkene gik i Belindas ben. Hun havde altid været bange for nåle, men hun bed sin angst i sig. Alligevel brød Belinda sammen af udmattelse og frustration over, at lægen blev ved med at stikke, og kun hendes ben blev følelsesløse.

-Nu mente lægerne, at jeg var for afkræftet til at kunne føde selv. Men jeg nægtede at få et kejsersnit. Kræfterne måtte jeg bare finde et andet sted, husker Belinda.

Heldigvis kom overlægen tilbage fire timer efter og gav Belinda en epidural-blokade. Han ramte rigtigt, og endelig kunne Belinda slappe lidt af. Efter blokaden kunne hun kun mærke, at maven blev spændt, hver gang der kom en ve.

Stor stærk dreng

Der var gået tre en halv dag, da Belinda var 10 cm åben. Jordemoderen havde skønnet Valdemar til at være meget stor, så hun lagde en lokalbedøvelse, i fald Belinda ville sprække. Valdemar vejede 4456 gram og var 57½ cm lang - en stor dreng.

Læs også: Pernille fik en fødselsdepression: Jeg turde ikke at være mor

-Jeg tror, at min langsommelige fødsel betød, at jeg ikke sprak. Den eneste skramme jeg fik var en rift fra Valdemars lillefingernegl. Det var en perfekt fødsel, bare alt for lang. Valdemars hjertelyd dykkede slet ikke. Han var stærk. Det er han stadig. Han er en velfungerende dreng på 4½ år i dag, men han er stadig lang tid om alt og stadig meget stædig, griner Belinda.

For træt til at græde

Hun var så udmattet, at hun kun kunne føle lettelse, da Valdemar endelig kom ud.

-Det var rart at det var overstået og at han skreg, så jeg vidste, at han var ok. Han skulle ikke tørres af. Jeg ville bare have ham op med det samme. Jeppe og min mor græd, og det overraskede mig, at jeg ikke også græd. Det havde jeg jo troet, at jeg ville. Men det var først en time senere, da jeg sad i sengen med ham og ordentligt fik kigget på ham, at følelserne kom ud som tårer, fortæller Belinda.

Først dagen efter fik Belinda sin appetit tilbage. Hun havde overlevet 74 ½ timer med næsten uafbrudte smerter og ingen søvn udelukkende på saftevand.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-