Skæbner

Kat og bjørn kan ikke undvære hinanden

2. november 2016 Lærke Valentin
De spiser sammen og sover sammen. De gør alt sammen. Katten Muschi og bjørnen Maeuschen er efterhånden blevet Berlin Zoos største tilløbsstykke. Alle vil se det søde par, og de er heller ikke til at stå for. Se selv!

Den lille sorte kat Muschi er flyttet ind i Berlin Zoo, beliggende i Tysklands hovedstad. Muschi har i gennem flere år prøvet at charmere sig ind i den lille familie, bestående af bjørnemoderen Maeuschen og ungen. Nu er katten og bjørnemor blevet bedste venner. Bjørnen behandler Muschi som var katten dens unge, og Muschi er ikke i tvivl om, hvem der er mor. De to er uadskillelige. 

Kat og bjørn gør alt sammen

Dyrepasser Thomas Dörflein fortæller, at det usædvanlige og søde makkerpar slet ikke kan undvære hinanden længere. Nu både spiser, sover og bor de sammen. I 2000 sneg Muschi sig ind til Maeuschen, og de er som skabt for hinanden.

- De er en sand fornøjelse at opleve, fortæller Thomas.

Han er sikker på, at det særlige bånd er opstået, fordi katten tror, at bjørnen er dens mor, og bjørnen ligeledes tror, at katten er dens unge.

I 2008 skulle bjørneburet udbygges, og dyrene kunne derfor ikke være inde i buret. Bjørnen blev sat i et andet bur, og katten sat løs. Alligevel rykkede den sig dog ikke, og peb foran bjørneburet. Katten savnede sin bedste ven, og fik lov til at komme ind til bjørnen igen. Dyrepasserne ønskede ikke at stå i vejen for det søde venskab, og genforende vennerne. Begge dyr blev glade for at se hinanden.

Katte og bjørne er gode match over hele verden

Præcis det samme er sket i Californien, USA. Der er en kat også flyttet ind hos bjørne, og føler sig hjemme. Katten kaldes ”Little Bear,” da hun altid trisser efter den store bjørn. Det bedårende venskab mellem katte og bjørne er nu set flere steder rundt omkring i verden. Måske er katte og bjørne bare skabt for hinanden. 

Se også: Kat og bjørn er venner i Californien

eller: Kat og bjørn er venner i Kina

Sponsoreret indhold