2-årige Lise lå to døgn alene med død mor

I to døgn var lille Lise låst inde med sin døde mor, før hun blev reddet. Den 2-årige pige overlevede ved at spise brød og kiks. Hendes mor, 28-årige Fanny, døde i sengen – sandsynligvis efter et epileptisk anfald. Nu er lille Lise hos sine bedsteforældre.

En lille pige lå ved sin døde mors side i to døgn, før hun blev fundet.

2-årige Lise kunne ikke forstå det. Hvorfor vågnede mor dog ikke? Og hvorfor var hun, som altid føltes så varm og kærlig at røre ved, nu pludselig så ubevægelig og kold?

En familietragedie udspillede sig i sidste uge i den franske landsby Chabalier Ledignan, ca. 40 kilometer nord for Montpellier. I over to døgn var en lille pige - med fornavnet Lise - låst inde i en lejlighed med sin døde mor, Fanny, 28. Myndighederne tilbageholder indtil videre familiens efternavn.

LÆS OGSÅ: Liselottes mor forsvandt i snestormen

Voldsomme epilepsi-anfald

Den lille pige blev reddet i lørdags, da Fannys far ringede til alarmcentralen. Han havde forgæves forsøgt at komme i kontakt med sin datter, som boede alene midt i byen i en lille lejlighed med sin lille datter.

Faderen vidste, at datteren led at hyppige og voldsomme epilepsi-anfald. Tidligere havde hun haft op til 5-6 stykker om dagen, men efter hun havde skiftet til en ny type medicin, var antallet blevet reduceret til 5-6 anfald om ugen.

LÆS OGSÅ: Fars druk stjal min barndom

Faderen frygtede, at Fanny, som var fraskilt, måske var faldet og kommet til skade, og han var samtidig bekymret for sit lille barnebarn, Lise. Og med god grund, skulle det desværre vise sig.

Overlevet ved at spise kiks

Da brandmændene i fredags brød døren op til lejligheden, blev de mødt af et tragisk syn. Der var brød- og kikskrummer overalt på gulvet. I sengen lå Fanny død med sin lille pige ved sin side.

Lise var udmattet og forvirret. Den lille pige havde overlevet ved at spise kiks og brød, men hun havde næsten intet fået at drikke.

Læger, som straks undersøgte Fannys krop, fastslog hurtigt, at hun havde været død i mindst 48 timer. Så dødstidspunktet blev sat til sandsynligvis onsdag.

LÆS OGSÅ: Mor dræbt af spritbilist

Ingen tegn på forbrydelse

Selvom lille Lise var afkræftet, kom hun sig forbavsende hurtigt, så snart hun fik noget at spise g drikke. Hun slugte lynhurtigt to flasker og tre stykker brød med syltetøj. Hun blev undersøgt, men hendes tilstand krævede ikke hospitalsindlæggelse.

Hun er nu hos sine bedsteforældre.

Der var ingen tegn på indbrud eller kamp i lejligheden, og myndighederne kunne udelukke, at der var sket en forbrydelse, eller at Fanny skulle have taget sit eget liv.

Forstår det ikke

Man mener, at dødsfaldet skyldes et epileptisk anfald, som har ført til kvælning. Der vil ikke blive foretaget en obduktion, skriver de franske medier.

LÆS OGSÅ: Glenn mistede livet på sin polterabend

I forgårs rapporterede franske journalister, at de havde set lille Lise lege med nogle andre børn på vejen - tilsyneladende forstår hun ikke helt den tragedie, der har ramt hende. Heldigvis, fristes man til at sige.