Fandt 240.000 kroner i gammel sofa

Tre studerende ville købe en brugt sofa i den lokale genbrugsforretning, men kom hjem med et møbel, der var proppet med pengesedler.


Tre studerende fra South Hadley i Massachusetts, USA, fik sig noget af en overraskelse, da de slæbte en gammel, slidt sofa med hjem fra den lokale genbrugsforretning. Da de stod og baksede med møblet, opdagede de nemlig en stor kuvert fyldt med penge. Ved nærmere eftersyn fandt de ud af, at sofaen var proppet med pengesedler. Hele 40.000 dollars - eller godt 240.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: Dylan har indsamlet 3 millioner kroner til Jonah

Genbrugsjagt

Reese Werkhoven, Cally Guasti og Lara Russo er fattige studerende, og de havde derfor ikke de store midler til at møblere deres fælles studiebolig for. Så i stedet for at købe en ny sofa til fællesstuen, hvor de kunne hænge ud, når de ikke var begravede i lektierne, var de gået på genbrugsjagt. Fundet i sofaen chokerede dem naturligvis:

- Jeg tissede næsten i bukserne, fortæller Reese.

LÆS OGSÅ: Mangemillionær i fødselsdagsgave

Moralske diskussioner

Men i stedet for at fyre pengene af på nye møbler og fester med studiekammeraterne, begyndte de unge at lede efter sofaens tidligere ejermand… som viste sig at være en kvinde. På en af konvolutterne opdagede Lara Russo nemlig et navn.

- Vi havde selvfølgelig en masse moralske diskussioner om pengene, men vi blev enige om, at de skulle tilbage til den person, de tilhørte, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Verdens rigeste kvinde

Gemte en masse penge

Efter lidt detektivarbejde fandt de frem til damen. De ringede hende op og fortalte, at de netop havde købt en sofa, og hun udbrød straks:

- Åh, jeg gemte en masse penge i den.

Senere på dagen kørte de til hendes hjem i Hudson Valley.

- Vi stoppede på vejen og havde en alvorlig diskussion om tingene. Hvad nu, hvis hun var en dårlig person? Hvad kan vi gøre, hvis vi fortryder, og vi ikke vil give hende pengene alligevel, fortæller Lara Russo.

LÆS OGSÅ: Fremmed mands konvolut redder hendes liv

Udskiftet med ergonomisk seng

Heldigvis blev det ikke nødvendigt med en flugtplan. Den gamle dame forklarede de unge mennesker, at pengene lå i sofaen, fordi hendes mand havde dårligt hjerte. Hver uge gennem en årrække havde han givet hende penge, som hun skulle gemme væk, så hun havde noget at leve for, når han ikke var her længere. Ingen kendte derfor til pengene. Men en dag var sofaen, som hun også sov i, væk - fordi hendes datter og svigersøn havde udskiftet den med en ergonomisk seng, efter hun havde gennemgået en rygoperation og havde været gennem et genoptræningsforløb.

De unge mennesker fik 1.000 dollars i findeløn, så mon ikke der blev råd til en lille fest alligevel?