Løven og dens redningsmand er bedste venner

Se videoen om 11 års venskab mellem en mand og hans løve.


I børnebogen om 'Den Glade Løve' opstår der et tæt venskab mellem drengen François og løven, som bor i den lokale zoologiske have.

Man skulle næsten tro, at historien om løven Zion og manden Frikkie Von Solms er virkelighedens historie om Den Glade Løve. Det særprægede par har knyttet et tæt bånd, efter 69-årige Frikkie reddede Zion for 11 år siden. I dag er de uadskillelige.

LÆS OGSÅ: Se vores store kat

Tryghed hos Frikkie

Efter den forældreløse løve blev født i et reservat i Sydafrika, blev Frikkie ansat til at opfostre ham. Zion blev fjernet fra sin mor, Simba, fordi hans far ellers ville slå ham ihjel. Zion skulle have mad hver fjerde time, og om natten delte de endda seng, så Zion kunne mærke den tryghed, han ellers skulle have fra sin mor.


Zion og Frikkie går ofte en tur sammen på de støvede veje i Sydafrika.

LÆS OGSÅ: Hundehvalp og killing er de bedste venner

Uden at ryste i bukserne

I dag er Zion en fuldvoksen hanløve, men hans bedste ven er stadig Frikkie. De går endda på jagt sammen. Det er måske de færreste, der turde kysse og kramme en løve. Men sådan er det ikke med Frikkie. For ham er det helt naturlig, og han krammer Zion uden at ryste i bukserne.

Zion er i dag så tam, at han aldrig ville kunne begå sig i den virkelige natur. Der, hvor han bor, er han dog jævnligt i kontakt med 18 andre løver. Desuden er der også leoparder og geparder.

Se den smukke video om venskabet mellem manden og løven her: