Mand forlader hospice efter behandling med cannabis

Stan Rutner blev opgivet af lægerne, men så begyndte han i alternativ behandling med cannabis. Og se, hvad der så skete.

Stan Rutner efter brug af medicinsk cannabis sammen med sin kone, Barb Rutner

Det er næsten ikke til at tro, at historien om Stan Rutner kan være sand. Ifølge den 80-årige pensionerede tandlæge var han alvorligt syg af kræft, da han begyndte en alternativ behandling med to slags cannabis-olie med højt indhold af THC (Tetrahydrocannabinol). Cannabis er også kendt som et rusmiddel fremstillet af hamp-planten. Den ene slags cannabis-olie indtog han i kapselform med organisk kokos-olie. Den anden olie indtog han i flydende form. Efter ni måneders behandling kunne Stan Rutner forlade hospice som en rask mand.

Læs også, hvad der skete, da Pernille begyndte at tage medicinsk cannabis mod sin sclerose

Hodgkins lymfom

Stan Rutner og Barbara Rutner, 77, har været gift i 59 år. Begge har gennem tiden haft kræften tæt inde på livet. For 25 år siden blev Stan diagnosticeret med Hodgkins lymfom, som er en kræftform med ukontrolleret vækst af lymfeceller. Efter seks måneders behandling blev han dog erklæret kræftfri. Barbara har desuden kæmpet med brystkræft to gange, men er i dag kræftfri.

LÆS OGSÅ: Pernille Højmark: Min far tog sit liv

Lungekræft i stadie 4

Men i 2011 fik Stan endnu en nedslående besked. Hans symptomer var en vedvarende hoste, som han fik undersøgt hos lægen. Da testresultatet kom retur, lagde lægen kortene på bordet, uden filter: "Stan, du er på spanden," sagde han. Stan havde lungekræft i stadie 4. Det vil sige, at sygdommen havde bredt sig til lymfeknuder, der ligger længere væk (og til lever, hjerne, binyre og/eller knogler). Desuden kunne man konstatere metastaser i Stan Rutners hjerne.

LÆS OGSÅ: Kun de små børn blev skånet

Medicinsk cannabis blev et endeligt gennembrud

Kemo- og strålebehandlingen begyndte i april 2012 og tog hårdt på Stan. Han tabte mange kilo og svandt ind til næsten ingenting og havde kronisk kvalme. Til sidst var der ingen vej tilbage, og lægerne gav ham kort tid tilbage at leve i. Selv holdt han dog fast i håbet og begyndte bl.a. i behandling med akupunktur og reiki energi. Men det endelige gennembrud kom, da Stans datter og svigersøn skaffede den alternative medicin med cannabis. Stan forklarer selv om sine overvejelser, at han alligevel intet havde at tabe, så han kunne jo ligeså godt give det et forsøg.

LÆS OGSÅ: Marie behandler sin sclerose med cannabis

Ingen tegn på sygdom

Omkring to uger senere var han allerede i stand til at trække vejret uden hjælp fra den iltmaske, han ellers var bundet til. Kort efter startede han på et genoptræningshold og fik langsomt mere og mere energi. Til sidst var Stan kommet så meget til hægterne, at han kunne komme hjem. Og den 27. oktober 2013 fik han så resultatet fra MRI-scanningerne, som forbløffede alle: "Ingen tegn på sygdom". Lungekræften var væk.

Se Stans utrolige historie i videoen her: