Nu strømmer støtten ind til Alan

67-årige Alan Barnes er kun halvanden meter høj. Spinkel og handicappet fra fødslen. Da han blev overfaldet af en brutal røver, rejste der sig en bølge af sympati for og støtte til Alan.

Indsamlingen har nu rundet de 200.000 pund.


En brutal røver slog 67-årige Alan Barnes til jorden i et forsøg på at stjæle hans penge. Alan brækkede sit kraveben i faldet, men værst af alt. Han blev så bange efter overfaldet, at han ikke tør flytte hjem igen.

Alan Barnes var et nemt offer for overfaldsmanden. Alans mor fik i sin tid mæslinger under graviditeten, og det betød, at han blev født med flere problemer. Blandt andet ser han dårligt, og voksede ikke som andre børn. I dag som 67-årig er Alan under halvanden meter høj, og han vejer bare 30 kilo. Han var chanceløs, da en røver udvalgte ham som sit offer.

Sidste søndag blev han overfaldet udenfor sit hjem i den engelske by Gateshead nær Newcastle. Alan var ved at køre sin skraldespand ud til afhentning, da en mand pludselig råbte, at han ville have penge. Alan svarede, at han ikke havde nogen med det resultat, at han blev slået i jorden, hvorefter voldsmanden gennemrodede hans lommer - uden at finde nogle penge, inden han tog flugten.

LÆS OGSÅ: Downs-pige begejstrer millioner

-Jeg så ham slet ikke komme. Han må være sprunget frem fra min baghave, siger Alan Barnes til avisen Newcastle Chronicle.

-Så snart han var stukket af, rejste jeg mig op, og jeg kunne straks mærke, at der var noget galt, siger Alan Barnes.

Han fik ringet til sin søster, Carol Hill, der hjalp Alan på sygehuset. Her afslørede røntgen, at Alan havde brækket sit kraveben.

-Jeg var rasende. Den person, der har gjort dette, har da slet ingen moral. Tænk at overfalde en så skrøbelig person, siger Carol Hill.

Tør ikke flytte hjem

Men Alans fysiske skader er ikke de værste. Lige nu er Alan flyttet ind hos sin søster, som hjælper ham med alt det praktiske, han ikke kan klare med bare en arm, men selv når han får det bedre, tør han ikke flytte tilbage til sit eget hjem. Han er simpelthen bange for at blive overfaldet igen.

En makeup-artist i området, Katie Cutler, læste om overfaldet i avisen Newcastle Chronicle, og besluttede at hjælpe Alan. Hun startede en indsamling på hjemmesiden gofundme for at samle 500 pund ind til Alan så han havde lidt hjælp til at finde et nyt sted at bo.

LÆS OGSÅ: Inger er et ægte mirakel

-Det berørte mig dybt. Tænk at nogen kunne udse sig en handicappet som offer og så være så ond. Vi kan ikke gøre det skete ugjort, men med en lille donation, kan vi gøre fremtiden lidt bedre og hjælpe med omkostningerne med at finde et nyt hjem. Tak for hjælpen, skrev hun på gofundme.

To millioner

Som sagt var hendes mål at samle 500 pund ind til Alan Barnes, men støtten er bare strømmet ind. I skrivende stund og efter bare tre dage har indsamlinger rundet 200.000 pund eller tæt på 2 millioner kroner.

-Jeg vil bare sige en stor tak til alle. Det havde jeg virkeligt ikke regnet med. Jeg fortalte bare min historie til avisen, fordi jeg håbede, at det kunne hjælpe med at fange gerningsmanden, siger Alan Barnes til the Chronicle.

LÆS OGSÅ: Stephanies ny kæreste

Han er helt overvældet over beløbets størrelse, men ved endnu ikke, hvad alle pengene skal bruges til. Han lover dog, at de nok skal blive brugt fornuftigt.

Du kan følge indsamlingen på gofundme her

Du kan se et interview med Alan Barnes hos Daily Mail her på YouTube: