Sisse blev efterladt alene som 4-årig

Omgivelserne var med god grund bekymrede for 5-årige Sisse og hendes lillebror. En nabo rakte rugbrødsmadder ind gennem brevsprækken, når de sultne børn kiggede ud efter hjælp fra de voksne. Ude og Hjemme har fået adgang til sagsakterne i denne tragiske sag.

13. april 1967 - indberetning fra to kvindelige naboer i ejendommen.

Damerne mener, at noget kunne tyde på, at Sisse ikke får den mad, hun behøver, da hun altid er sulten og f.eks. spiser af det brød, der bliver smidt ud til fuglene, hvilket er blevet iagttaget den seneste tid. Fru Jensen beretter også om en vinter, en dag hvor der var en stærk og forrygende snestorm og et ufremkommeligt føre, at have set Sisse på vej til mejeriet uden strømper og med bare arme. 

Sådan lyder en af de mange beskrivelser fra naboerne, der boede i samme omgang som Sisse, hendes mor og morens kæreste. 

Når de voksne var hjemme, så blev Sisse og hendes lillebror sendt ud af lejligheden. Hendes ni måneder gamle lillebror blev sat ned i gården i sin barnevogn og pacificeret med snaps, og Sisse sat ofte i opgangen og ventede på, at døren igen blev åbnet. Når Sisse ikke var smidt ud af lejligheden, var hun låst inde med sin lillebror. Flere gange kunne hun stå ved brevsprækken, hvor bekymrede naboer rakte rugbrødsmadder med leverpostej ind, så de kunne klare dagen. 

For Sisse var de mange timer alene med lillebroren svær. Han lå altid i tremmesengen, og Sisse var for lille til at tage ham op. I stedet stak hun hånden ind og aede ham. Men en dag, da hun ville prøve at varme mælk til ham, så var det ved at gå galt. 

- Jeg prøvede at efterligne min mor, men når man ikke er mere end et par år, er det ikke nogen god ide at tænde et gasblus. Så det endte med, at der gik ild i lejligheden, fortæller Sisse, der ikke husker meget andet end at røgen bredte sig, og at naboerne prøvede at få døren op udefra. Men selvom de to børn blev fundet alene i den røgfyldte lejlighed, blev de ikke fjernet. I stedet fortsatte moderen og hendes kæreste med at tage på drukture og efterlade de to børn alene hjemme. 

 

 

 

Historien om Sisses tragiske barndom udkommer i bladet i dag den 15. april, og her kan du blandt andet læse mere om: 

 

      - Morens kærestes forklaring på mishandlingen

      -  Kredslægens undersøgelse af Sisse krop efter mishandlingen

      -   ”Mit barndom skal ikke være forgæves”