Spørg advokaten: Mister jeg mit tilskud, hvis jeg bliver gift?

En alenemor har mødt en mand, som hun gerne vil gifte sig med. Hun vil dog gerne vide, om hun stadig kan få tilskud som enlig forsørger.

Kære Louise

Jeg er enlig mor til to børn på 13 og 16 år. Jeg har været alene med dem i 10 år.

Da de var små, boede de hos deres far tre dage ud af 14. Nu styrer de det selv, men de er ikke mere hos deres far end tidligere. Eftersom jeg er alene med børnene, får jeg udover de almindelige børnepenge fra det offentlige også et tilskud som enlig forsørger.

Jeg har nu mødt en fantastisk mand, og han har spurgt, om jeg vil gifte mig med ham. Der er ikke noget, jeg hellere vil, men jeg vil helst ikke miste mit tilskud.

Vi bor ikke sammen. Hvis jeg gifter mig med min kæreste, men undlader at flytte sammen med ham, kan jeg så stadig få tilskud som enlig forsørger?

Med venlig hilsen Sanne

Kære Sanne

Hvor er det dejligt, at du har mødt en fantastisk mand, som du gerne vil giftes med.

Hvis du vælger ægteskabet, mister du dog retten til tilskuddet til enlige forsørgere, også selv om I ikke bor sammen.

Nu kender jeg ikke din økonomi, men hvis I gerne vil giftes og flytte sammen, kan I prøve at regne på jeres udgifter. I skal både se på, hvad I har, når I bor hver for sig, og hvis I bor sammen.

Ofte sparer man en del ved at flytte sammen, hvor man kun har en husleje, en indboforsikring og en gang licens. Måske kan det opveje det manglende tilskud?

Bedste hilsner Louise

Spørg advokaten

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Har du et spørgsmål, som du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]