Vær sød at klippe mig

Dette velpolstrede dyr af den stolte race Merino er muligvis det får i verden, der har den tykkeste uld. Dyret er formentlig aldrig blevet klippet efter, at det som ungdyr stak af fra en farm på Tasmanien for seks år siden.

Så er det ved at være tid til en klipning. Efter seks år alene i vildmarken har vædderen her verdens formentlig tykkeste uld.


Det er lidt af en gåde, hvordan dette får har overlevet. For seks år siden stak det af fra sin farm på Tasmanien og siden da har det vandret rundt i højlandet med stadig mere uld på kroppen. Men nu er det slut. Her forleden blev den omvandrende uldtot spottet af en lokal landmand, Peter Hazel, der ganske nemt kunne indfange dyret. På grund af den store mængde uld kunne vædderen kun bevæge sig omtrent som en skildpadde.

Et meget tungt får

- Og den havde jo faktisk ulden helt ned over øjnene, så det var nemt at snuppe den og løfte den op i ladet på vores bil. Men jeg har aldrig løftet et får, der var så tungt, lyder det fra Peter Hazel, der blev interviewet af australske ABC News.

LÆS OGSÅ: Hund besvimer af gensynsglæde

Man vurderer, at vædderen har omkring 20 kilo uld på kroppen, muligvis mere. Med så meget vægt kan det være en uoverkommelig opgave bare at rejse sig. En del bortløbne får dør da også, fordi de bogstaveligt talt strander på siden. Andre bliver hjemsted for fluer, der klækker i deres uld og ender med at koste dem livet.

Skal snart klippes

Men vædderen her er heldig. Om et par dage skal dyret klippes og på Tasmanien er man spændte på om rekorden bliver slået. Tidligere er et bortløbet får blevet fundet med 27 kg uld på kroppen. Det blev døbt Shrek, efter den populære tegneseriefigur. Fåret blev nærmest en berømthed og det fik endda besøg af et medlem af det britiske kongehus.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.

En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-