VIDEO: Dødfødt baby vækket til live ved mors bryst

Da Kate fødte sine tvillinger efter kun 27 ugers graviditet, kæmpede lægerne for at redde babyernes liv. Lille Emily overlevede, men efter 20 minutter opgav man at redde lille Jamie. Han var død. Men da Kate fik lagt sin lille, døde dreng op på sit bryst, så hun og David kunne sige farvel, skete der noget utroligt. Efter fem minutter bevægede den lille baby sig. Kate havde vækket sin dødfødte søn til live. Se den utrolige video herunder.

Kate med sine tvillinger. Ved et mirakel overlevede de begge.

Lægen rystede trist på hovedet. Jamie havde ikke klaret den, desværre. De havde forsøgt at genoplive ham i 20 minutter, men der var intet at gøre. Den lille fyr, som sammen med sin tvillingesøster var kommet alt, alt for tidligt til verden efter kun 27 uger i sin mors mave, var død.

LÆS OGSÅ: Reddet af sin storesøster

Hans søster, Emily, var derimod i live. Hun var nu blevet lagt i kuvøse.

Et sidste farvel

Da en sygeplejerske tilbød Kate, som dengang boede i Sidney, Australien, at få sin lille, dødfødte dreng op på sit bryst, så hun og David kunne sige et sidste farvel til den søn, de aldrig rigtig nåede at møde, takkede de ja.

- Jeg havde bare lyst til at holde ham, så vi kunne lære ham lidt at kende. Hvis han var på vej til en anden verden, var det vigtigt for os, at han vidste, hvem hans forældre var, og at vi elskede ham, fortæller Kate Ogg i et interview med det amerikanske tv-program Today.

LÆS OGSÅ: Baby født i motorcykel-ulykke

Interviewet, som du kan se i bunden af denne artikel, er nogle år gammelt, men det er stadig lige utroligt og rørende. For hvad der skete, fem minutter efter Jamie blev lagt på Kates bryst, er intet mindre end et mirakel.

En refleks

Kate og hendes mand, David, aede og nussede den lille døde dreng - og pludselig gav han et lille spjæt. I første omgang tog Kate og David det roligt. Lægerne forsikrede dem om, at der var tale om en refleks, og at deres dreng var død.

- Vi havde allerede accepteret, at vi havde mistet ham. Så vi ønskede blot at få det bedste ud af de sidste minutter, fortæller Kate.

Minutter blev til timer, og på et tidspunkt åbnede den lille fyr øjnene en smule.

- Da begyndte vi at tænke: "Hvad nu hvis han faktisk klarer den?" Hvis han gjorde, ville det være intet mindre end et mirakel. Men samtidig tænkte vi, at nej, han var jo erklæret død, så dette var nok rent instinkt, forklarer David.

Lægen nægtede at komme

Det var det ikke. Lige så stille begyndte Jamie at reagere mere og mere. Han greb efter Kates og Davids fingre, og da Kate puttede en dråbe brystmælk på sin finger, begyndte han endda at sutte.

LÆS OGSÅ: Mirakel-tvillinger født i uge 17

Jamie var i live!

- Vi tænkte: "Han bliver stærkere, han er ikke død", fortæller Kate, som dog ikke mødte samme begejstrede interesse, da hun og David febrilsk bad om at få lægen ind igen. Den eneste besked, de kunne få fra lægen, var, at drengen allerede var erklæret død, og at der kun kunne være tale om reflekser.

- Vi blev ved med at sige til dem, at Jamie altså gjorde ting, som døde babyer ikke kunne, og at vi gerne ville have lægen til at komme og se det, fortæller Kate.

Men lægen nægtede at komme.

Kunne ikke tro det

Til sidst skiftede Kate og David derfor taktik. De fortalte sygeplejersken, at de nu havde erkendt, at Jamie var død, og at de blot gerne ville have, at lægen kom og forklarede dem, hvad der var sket. Det hjalp.

Ifølge den engelske avis, Daily Mail, blev lægen noget overrasket, da han endelig kiggede ind.

- Han havde et stetoskop, som han lyttede til Jamies bryst med, og så blev han ved med at ryste på hovedet, mens han sagde: "Jeg kan ikke tro det, jeg kan ikke tro det", fortæller David.

LÆS OGSÅ: Elefant redder baby

Men den var god nok. Dødfødte Jamie var blevet vækket til live ved sin mors bryst.

Kænguru-pleje

Australierne kalder fænomenet "Kænguru-pleje", og det er faktisk ikke helt ukendt. I mange fattige lande, hvor man ikke har kuvøser, er det den eneste mulighed, når man skal redde for tidligt fødte.

Teknikken går ud på, at man placerer det for tidligt fødte barn hud mod hud ved sin mors eller fars bryst - på samme måder som kænguru-unger ligger i deres mors pung på maven.

Her kan babyen mærke varmen og lugten fra moderen og høre hendes hjerteslag - og det skulle angiveligt skabe en tryghed, som altså kan betyde forskellen mellem liv og død.

Jamie og hans tvillingesøster, Emily, er i dag fire år. Familien flyttede for nogle år siden til New Zealand og har siden givet plads til en lille ny.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-