Ville have søn og bror til at myrde sin mand

Da Amy og Robert stod foran præsten og sagde ja til hinanden i medgang og modgang for 18 år siden, så havde de nok ikke forstillet sig, at deres liv ville tage denne usædvanlige drejning.

Foto: Las Vegas Review-Journal

I øjeblikket er den 53-årige Amy Bessey anklaget for at hyre sin søn og bror til at dræbe sin mand, da han kørte på arbejde i november 2012. Formålet skulle angiveligt være, at hun som enke ville kunne hæve 250.000 dollars (ca. 1,3 mio. kr.) i livsforsikring, inden deres skilsmisse gik igennem.

Læs også: Dræbt, da hun ville redde andre


Sammen i 18 år
Det var ellers kærlighed, da Amy og Robert blev gift 18 år tidligere. Sammen fik de tre børn, og efter to års ægteskab adopterede Roberts sin hustrus søn, som hun havde fra et tidligere forhold.

Men ifølge Amy varede kærligheden ikke længe. Hun fortalte i retten, at hendes mand fysisk og psykisk misbrugte hende igennem flere år, og selvom hun ønskede ham død, havde hun aldrig betalt nogen for at myrde ham.


Skudt i halsen
Robert Bassey blev i november 2012 skudt i halsen med en guldfarvet SUV. Han genkendte pistolen, der tilhørte kæresten til hans daværende svigersøn, Richard Pearson.


Læs også: Kim ville følge sin kone i døden

I retten refererede Amy til en episode, der fandt sted i maj 2012, hvor hun var blevet truet af Robert. Ifølge hendes udsagn havde han holdt en knytnæve tæt på hendes ansigt, da hun bad om penge til at købe ind. Efterfølgende tog hun sin taske og løb ud af døren. Hun erkendte, at hun havde den beskrevne pistol i sin taske, og hun kunne dræbe ham, hvis hun havde haft lyst. Men at hun valgte ikke at gøre det.Afslørende beskeder

Hun fortalte yderligere, at hun gerne ville redde ægteskabet, men at hun vidste, at det aldrig ville ske, da han en dag truede hende og hendes søn Michael med en pistol.

I retten i Las Vegas blev der læst en besked op, som Amys bror, Richard Pearson, havde sent til Amy lige før, at Robert blev forsøgt myrdet. Der stod " Jeg elsker, når en plan tager form"


Læs også: Tre søstre holdt som gidsler og mishandlet

I retten blev der også fremlagt et overvågningsbånd fra en benzintank, hvor man kan se Amys bror og søn ikke langt fra det sted, hvor skyderiet fandt sted den dag.

Michael Bessey og Pearson blev sigtet for mordet sidste år, men politiet fandt først et link til Amy i januar, efter at hendes søn fortalte sin cellekammerat, at Amy havde været involveret i drabsforsøget. Efterfølgende blev Amy arresteret.


Mor/søn forhold var usædvanligt
Robert Bessey forklarede i retten, at han mente, at Amy og Michael havde et usædvanligt forhold, der ikke mindede om det, en mor og søn normalt ville have. Han havde tidligere fortalt politiet, at han havde læst et brev fra Michael til Amy, hvor der stod "Jeg savner at røre dig".

Efter at hendes søn blev arresteret sidste november skulle hun ifølge politiet have sagt "Jeg har ingen idé om, hvad der sker. Bare jeg havde".

Michael Bessey, Richard Pearson og Amy er alle blevet tiltalt for drabsforsøg. Hvis Amy bliver dømt, kan hun få op til 91 år bag tremmer.