9-årige Astrid fik sit sidste ønske opfyldt: Familiens tak til alle der hjalp

Hele 292.078,60 kroner lykkedes det for Astrids familie at samle ind til Knæk Cancer. Astrid var bare 9 år, da en aggresiv tumor i hjernen kostede hende livet. Midt i sin dybe sorg og forfærdelige savn har familien alligevel fundet styrke til at hjælpe andre børn. -For det var det, Astrid ville. Hun tænkte altid på andre, før hun tænkte på sig selv, har Astrids mor, Maria, tidligere forklaret til Ude og Hjemme.

-Vi er så taknemmelige for den kæmpe støtte, vi har fået, siger Lena Skovgaard. Hun har netop overført hele 292.078,60 kroner til Knæk Cancer efter en imponerende indsamling, der har rørt mennesker over hele Danmark.

LÆS OGSÅ: Maria opfylder sin datter sidste ønske

Lena er moster til lille Astrid, der bare 9 år gammel mistede livet i februar, efter et halvt års kamp mod en agggresiv tumor i hjernestammen. Sorgen og savnet af lille Astrid var forfærdelig for familien. Men midt i sorgen fandt de styrke til at hjælpe andre børn. For det var det, Astrid ville. Hun var en utrolig pige, der altid tænkte på andre, før hun tænkte på sig selv.

Også da Astrid selv var hårdt ramt af sygdom, tænkte hun på de andre kræftsyge børn, hun havde lært at kende på Rigshospitalet, så hun bad sine forældre om at støtte Knæk Cancer, da kampagnen løb sidste efterår.

Astrid har altid været en engel

Det var derfor, at Astrid forældre, Maria og Jimmy Hasemann fandt kræfter til at samle ind til andre børn. Alt sammen i Astrid navn – og i Astrids ånd.

-Astrid har altid været en lille engel. Vi havde hende kun til låns, for sådan er det med engle, sagde Maria Hasemann, 35, stille til Ude og Hjemme tilbage i maj måned, mens hun fortalte om sin datter.

LÆS OGSÅ: Derfor kæmpede Mads med tårerne: Jeg holder så meget af Søs

-Astrid tilsidesatte alt for andre mennesker. Hun havde en kæmpe empati og gav altid det, hun kunne, til andre.

Det praktiske i selve indsamlingen tog især Lena Skovgård sig af. Først blev der samlet ind til Danske Hospitals Klovne, og siden galdt det så Knæk Cancer. Astrids familie bor i Skibby på Sjælland, og støtten har hele tiden været massiv i lokalområdet. Men støtten efterhånden strømmede ind fra hele landet.

En helt unik person

-Særligt efter vi var på morgen-tv i oktober, begyndte der at komme bidrag fra hele Danmark, siger Lena Skovgaard, der også har fået henvendelser fra udlandet.

Det sidste støttearrangemnet i Astrid navn til fordel forårets Knæk Cancer var i hjembyen Skibby, hvor en gruppe ildsjæle fra byen i går, lørdag, solgte kaffe og kager på torvet.

-Alene fra det salg, fik vi mere end 15.000 kroner, siger Lena Skovgaard.

LÆS OGSÅ: Rørende video: Endelig danser vi brudevals

-Det har været dejligt at mærke støtten fra både store og små bidragydere. Vi har fået penge fra firmaer og fra privatpersoner. Det har været en trøst for hele familien at opleve, at så mange på den måde har lært Astrid at kende som den unikke person, hun var, siger Lena.