Charlotte takkede nej til kemoterapi

Da Charlotte fik brystkræft for to et halvt år siden, spåede lægen hende død inden to år, hvis hun ikke tog imod den traditionelle kemo-behandling. Alligevel takkede Charlotte nej.

Charlotte Darling er mere bange for kemoterapi, end hun er for kræft.
Derfor har hun ladet den kræftknude, hun fandt i sit højre bryst for to et halvt år siden, være.

- Min mormor var med, da jeg fik diagnosen: Brystkræft. Vi blev begge bange. Mormor græd. Jeg gik i panik, da lægen begyndte at fortælle om den behandling, der ventede mig. Da jeg nævnte, at jeg nok hellere ville forsøge med alternativ behandling, var hun utrolig arrogant.

Læs også: Læge Jerk W. Langers råd til hvordan du forebygger kræft

- Lidt pendul-healing og zoneterapi kan ikke hjælpe dig. Hvis du ikke takker ja til vores behandling, så dør du inden for to år, sagde hun, husker 33-årige Charlotte, der bor i kollektiv med 20 andre på Amager i København.

Vil ikke tage gift

Men Charlotte nægtede at tro på lægens dom. Hun har altid været interesseret i det alternative. I 10 år har hun både mediteret og dyrket yoga, og siden hun var 15 år, har hun været vegetar.

- Kemoterapi er den rene gift. Den slår ikke kun kræftceller, men også raske celler ihjel. Jeg tør ikke at udsætte min krop for den slags. Kemoen smadrer dit immunforsvar, og alt for mange kræftpatienter oplever, at kræften vender stærkere tilbage. Det, tror jeg, er på grund af den gift, siger Charlotte.

Hun har ikke været til en undersøgelse i det offentlige behandlingstilbud i halvandet år. I den tid har hun forsøgt at bevare optimismen, mens hun har opsøgt alternative behandlere.

Den naturlige helbredelse handler for Charlotte også om den emotionelle healing. Derfor går Charlotte hos en psykoterapeut og en EFT-behandler. De kan forhåbentlig hjælpe hende med at løse op for tidligere konflikter, som Charlotte mener, at hendes krop muligvis stadig er påvirket af. Lægens ord forsøger hun at glemme.

- En dødsdom kan ingen bruge til noget. Tværtimod. Det betyder, at folk opgiver. Hvis du hele tiden er bange for at dø, fordi lægerne har sagt det, så kommer du også til at tro dem, og det er garanteret ikke godt for din helbredelsesproces.

Læs også: Mirakelpigen: Carl og Dawns lille piges hjernesvulst forsvandt af sig selv

Ligesom piller kan have placebo-effekt, kan den slags domme fra lægerne også have en lignede negativ effekt, siger Charlotte. Hun håber, at hendes sunde livstil og de mange kosttilskud og urter vil hjælpe hendes krop til at bekæmpe knuden.

Kroppen kan helbrede sig selv

- Jeg tror på, at vores krop har en naturlig evne til at helbrede sig selv. Det gælder bare om at give den de bedste forudsætninger for det. Der er heller ingen garantier med kemoterapi.

Jeg sagde også nej til at få en operation, for jeg tror, at det er farligt at rode ved kræften. Men jeg har givet mig selv en deadline. Hvis min knude ikke er blevet mindre om seks måneder, så vil jeg lade mig operere, siger Charlotte.

Charlottes behandling består i at holde sin krop så sund som muligt. Hun spiser udelukkende raw food - altså grønsager, som hverken er kogt eller stegt. Hun holder sig fra sukker, kød og mælkeprodukter. Derudover spiser hun 35 forskellige urte-udtræk, som hun køber over nettet, samt misteltenekstrakt og canabis-olie.

- Jeg kan ikke mærke, at jeg er syg, men jeg kan mærke knuden. Den er ikke blevet større, og jeg håber, at jeg kan få den til at forsvinde ved at tage cannabis-olie. På nettet kan man finde mange eksempler på folk, som er blevet helbredt for kræft ved hjælp af olien, siger Charlotte.

Du kan hjælpe Charlotte

Den alternative medicin er dyr, og da hun takkede nej til behandling, mistede hun både retten til sygedagpenge og til at blive scannet gratis. Så nu bruger hun sin kontanthjælp på den alternative behandling.

Tre af Charlottes nærmeste veninder har derfor oprettet en indsamling til Charlotte på caremaker.dk. De vil hjælpe hende med at købe olien og få råd til at få foretaget en scanning i Budapest, hvor det er billigst. På billedet ses Charlotte sammen med veninderne fra højre Sarka Andrlikova, Julie Beske og Nóra Váncsodi.

Charlottes far har sat et stort beløb ind, og Charlotte er overrasket og taknemmelig over, at også folk, som ikke kender hende, har hjulpet med store og små beløb.

Du kan læse mere om Charlotte og hendes naturlige behandling på facebook her, eller på Charlottes blog her

Vil du støtte Charlottes veninders indsamling til Charlotte, kan du finde den her

Læs også: Bubber gav en kvart million til kræftramte børn


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-