Min søn hjalp mig ud af koma

14. november 2014 blev dagen, hvor Danielle Bartley blev så hårdt kvæstet i en trafikulykke, at hun længe svævede mellem liv og død. Hun er selv overbevist om, at lyden af hendes søns stemme var med til at få hende ud af koma.

Regnen væltede ned. Men Danielle Bartley, 34, fik uden problemer afleveret sin søn, Ethan, 7, i skole. Men da hun var på vej hjem i sin bil, gik det helt galt.

Danielle kørte ind i en kæmpe vandpyt og hendes bil aqua planede så kraftigt, at hun helt mistede kontrollen over bilen. Det endte med, at bilen og Danielle rullede rundt mange gang, inden bilen faldt til ro. Nu med en hårdt kvæstet Danielle indeni.

Nyfødt vækkede mor fra dyb koma

Hurtigt nåede der flere ambulancer frem, men på grund af hendes alvorlige kvæstelser turde de ikke køre hende i ambulance til sygehuset.

Voldsomt kvæstet

I stedet blev der tilkaldt en ambulance-helikopter, og den kunne hurtigt og stabilt få hende indlagt.

Danielle havde fået mast sin højre arm. Hun havde flere brud i ryggen og i nakken og havde adskillige snitsår i ansigtet, som også havde fået flere meget kraftige slag.

Jeg fødte min datter i koma

På grund af slagene var hendes hjerne også hævet, og det var i lang tid umuligt for lægerne at sige, hvor meget Danielle kunne komme sig, eller om hun overhovedet overlevede.

Kirurger er Ethans helte

Da hun tidligere på dagen havde kørt Ethan i skole, var han klædt ud som en kirurg. For det var udklædningsdag i skolen, som havde bedt elevere komme udklædt som en, de betragtede som en helt.

-Ethan har selv gået igennem mange operationer, for han har helbredsproblemer. Han besluttede, at han ville være en kirurg, for i hans øjne er de helte. Aldrig havde jeg troet, at min dag dårligt var begyndt, før jeg selv fik brug for en helt, skriver Danielle på indsamlingssiden GoFundMe, hvor hun samler ind til en ny højre arm.

Vågnede efter 12 år i koma og fortalte utrolig historie

Da Danielle blev indlagt, var hun i dyb koma. Det blev hun ved med at være de næste 16 dage. I al den tid kunne Ethan ikke besøge sin mor, der i stedet havde Danielles forældre ved sin side.

Lider af autisme og angst

Men Ethan, der lider af autisme og angst for at blive forladt, indtalte en besked på sin mormors telefon, som han bad hende om at spille for Danielle. Og det gjorde selvfølgelig hver dag – nogle dage flere gange.

”Hej mor. Det er Ethan. Jeg har det fint sammen med mormor. Jeg har brug for, at du slapper af og gør, som lægerne siger, så du kan vågne op. Jeg elsker dig mor,” lød Ethans besked til sin mor.

Bryllupssang vækkede døende hustru fra koma

- Jeg er sikker på, at det var hans lille stemme, der fik mig til at vågne. Jeg lytter stadig til optagelsen hver dag, siger Danielle til Daily Mirror.

Mistede højre arm

Da hun vågnede, kunne Ethan endelig igen se sin mor – og hun kunne igen være sammen med sin søn.

- Han er min klippe, og uden ham ville jeg aldrig have fundet den styrke, jeg fandt. Jeg kunne dårligt tale på grund af sår i min hals, men mens han holdt mig i hånden, sagde jeg til ham: ”Jeg er ked af det. Jeg elsker dig så meget, og jeg lover dig, at jeg kommer gennem dette for din skyld, skriver hun på GoFundMe.

Slukkede ung kvindes respirator - men så bevægede hun storetåen

Under indlæggelsen gjorde lægerne, hvad de kunne for at redde hendes højre arm. Men der gik koldbrand i den og for at redde hendes liv, endte de med at amputere den lige over albuen.

Samler ind til sine redningssmænd

I dag er Danielle kommet sig så meget, at hun kan passe sit arbejde og så småt begynde at drømme om fremtiden. Først og fremmest om at få en ny højre arm.

Udover at samle ind til en ny arm har hun også fuld gang i indsamlinger for at støtte den helikopter-service, der var med til at redde hendes liv. 

Nyfødt død efter forfærdelig fejl: Glemte at tænde respirator